Tillbaka till startsidan

Du är här:

Lättläst och andra språk

Är du intresserad av lättlästa böcker eller media på andra språk? Du kan läsa, lyssna och låna detta på biblioteket och på nätet.

Beskriver min bild

Vill du läsa lättlästa böcker?

Är du exempelvis mindre läsvan kan du hitta lättlästa böcker på biblioteket. En del böcker är skrivna för att vara just lättlästa. Andra är omarbetade böcker som kortats ned och där språket gjorts lättare att förstå.

Vill du läsa eller lyssna på böcker på andra språk?

Vill du läsa eller låna böcker på olika språk?


På biblioteket hittar du böcker på ett antal olika språk. Om det språk du vill läsa inte finns hos oss kan vi oftast låna in boken från något annat bibliotek i regionen. Du kan ringa eller skicka en beställning till Svenljunga bibliotek.

Vill du läsa e-böcker eller lyssna på ljudböcker på olika språk?


världens biblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa strömmande e-böcker och lyssna på strömmande ljudböcker. De språk du kan läsa och lyssna på är albanska, arabiska, assyriska/syrianska, bosniska/kroatiska/serbiska, kurdiska, persiska/dari, polska, somaliska, thailändska, tigrinska och turkiska. Där finns både barn- och vuxenböcker, såväl skön- som facklitteratur. Kungliga biblioteket tillsammans med Internationella biblioteket ansvarar för tjänsten.


Alla som befinner sig i Sverige kan använda Världens bibliotek, som är gratis. Det är bara att registrera dig som användare med din e-postadress och välja ett lösenord. Sedan är du igång.

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt
Inlämning Bibliotek, Svenljunga bibliotek, 0325-181 99
Karin Ryberg Manhem, Kulturchef, 0325-181 65
Bokbilen, 0325-180 16

Uppdaterad: