Du är här:

Anpassat boende

Kommunen har flera typer av anpassade boenden för dig som har fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar

Händer ovanför en träyta håller litet trähus i handflatorna. 

Olika typer av boenden

I vissa boenden har man egen hyreslägenhet med tillgång till en baslägenhet där det finns gemensamt vardagsrum, kök och uteplats. I gruppboenden har alla en egen lägenhet, men delar på kök och vardagsrum.

Ungdomar som går på gymnasium i en annan kommun och resvägen är för lång mellan hem och skola, kan efter ansökan få ett elevhemsboende i anslutning till skolan.

En särskilt anpassad bostad, är en lägenhet som är fysiskt anpassad med till exempel med taklift, större badrum eller anpassningar i kök.

Var finns boenden?

Kommunens anpassade boenden finns i Svenljunga tätort och i Östra Frölunda.

Vem kan få ett boende?

För att få flytta till ett LSS-boende krävs att du tillhör personkretsen för LSS och att du bedöms ha behov av ett anpassat boende.
Om du inte tillhör LSS-kretsen kan du ändå få flytta till ett boende om ditt behov av hjälp är så omfattande att du har svårt att klara dig i ditt nuvarande boende. När du ansöker om ett boende utreder en handläggare hur ditt behov av hjälp ser ut.

Så här ansöker du

Ansökan om bistånd till boende för personer med funktionsnedsättning prövas enligt LSS-lagen eller socialtjänstlagen. Ansökan görs till kommunens handläggare som utreder och beslutar. Om du får ett avslag på din ansökan har du rätt att överklaga.

Här hittar du ansökningsblankett för LSS-boende  Pdf, 923 kB, öppnas i nytt fönster.


Jägarstigen
Mårtensdal
Prästagärdet
Rydins väg
Hagabacken

.

Kontakt
Katarina Rickardsson, LSS-Handläggare, 0325-184 19
Dennis Karlsson, LSS-Handläggare, 0325-180 00

Uppdaterad: