Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Dagstidningar och tidskrifter

På biblioteket kan du läsa eller låna både dagstidningar och tidskrifter. På denna sida får du reda på mer om vad vi kan erbjuda och hur du kan ta del av det.

en trave med tidningar

Tidningsrummet

Du kan läsa dagstidningar i tidningsrummet på huvudbiblioteket. Tidningsrummet öppnar redan klockan 9 på vardagar (klockan 10 på lördagar) under normalöppettider.
Vi har följande dagstidningar:

  • 8 sidor lättlästa nyheter
  • Borås Tidning
  • Dagens ETC
  • Göteborgsposten
  • Svenljunga Tranemo Tidning
  • Svenska dagbladet

Vill du låna hem tidskrifter?

Du kan låna hem ett antal tidskrifter från biblioteket. Lånetiden för detta är fyra veckor. Det senaste numret av tidskrifter kan du läsa på plats. Här kan du se vilka tidskrifter vi har för utlåning Pdf, 11 kB..

Läs tidskrifter från hela världen via Pressreader

Du kan läsa över 6 000 tidskrifter från över 100 länder på 60 olika språk på Pressreader. Du kan läsa dem både på våra publika datorer på biblioteket och genom att ladda ner tidskrifterna till din smartphone eller surfplatta via appen Pressreader. Hemifrån kan du komma åt Pressreader genom att logga in med ditt lånekortsnummer och pinkod i bibliotekskatalogen Länk till annan webbplats. och klicka dig vidare till Pressreader, som finns i menyn till vänster när du loggat in.

Vi har också en surfplatta tillgänglig i biblioteket som du kan låna och använda för denna tjänsten. Fråga personalen så visar vi dig hur det fungerar.

.

Inlämning Bibliotek, Svenljunga bibliotek, 0325-181 99
Karin Ryberg Manhem, Kulturchef, 0325-181 65
Bibliotekets Bokbil, 0325-180 16

Uppdaterad: