Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Feriearbete

Feriearbete finns för dig som är 16-18 år och som vill prova på att arbeta inom kommunal verksamhet eller på ett företag i din hemkommun. Feriearbete sker endast på sommaren.

Beskriver min bild

Corona restriktioner

Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner. Detta kan leda till att det sker snabba förändringar i verksamheterna. Vi förbehåller oss rätten att ändra på ferieplatser om det behövs. Vi uppmanar därför att alla ska begära utdrag ifrån belastningsregistret.

Feriearbete 2021.

Ansökan till kommunala feriearbete är öppen mellan den 1 - 31 mars-2021


Under veckorna 24-32 erbjuder Svenljunga kommun tre veckor (90 timmar) feriearbete till ungdomar födda 2003 , 2004 och 2005.


Vi önskar att du som söker är en glad och social person som vill arbeta med oss i våra verksamheter. Som feriearbetare får du möjlighet att gå bredvid ordinarie personal och pröva ett yrke. Du ersätter ingen annan personal och du får handledning i de uppgifter som du ska utföra.


Du som söker:
• Ska vara folkbokförd i Svenljunga kommun.
• Född 2003 , 2004 eller 2005. Du som fyller 18 år innan 1 juni garanteras inte plats.
• Ha arbetstillstånd om du saknar de fyra sista siffrorna i ditt personnummer. Detta ska vara godkänt innan du börjar feriearbeta.

• Får inte ha annat sommarjobb. Har du fått ett kommunalt feriearbete och sedan får ett eget sommarjobb ska du snarast tacka nej till din plats.


I år är lönen 81 kr/tim inklusive semesterersättning för alla åldrar.


De kommunala feriearbetena finns inom bland annat barnomsorg, äldreomsorg och omsorg , ungdomsledare, vaktmästeri och gata/park.


I år sker ansökan via Praktikplatsen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (öppnar 1 mars) Du väljer själv till vilka platser du vill söka via platsannonser i systemet. När ansökan stänger tilldelas platserna via lottning i systemet.


Kontakt

Ferietelefonen är öppen vecka 9- 23, måndag och fredag mellan kl. 10.00 - 13.00

Tel. 0325-181 70

Du når oss också på supportferie@svenljunga.se


Eget företag som ferieentreprenör

Under sommaren har du möjlighet att förverkliga en idé genom att starta och driva ett företag.

Du får 2500 kronor i startkapital, utbildning och en personlig coach. Alla pengar du tjänar är dina, utöver det utgår ingen lön förutom startkapitalet. Läs mer och ansök om att starta eget företag som sommarjobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Vid frågor om ferieentreprenörer:

Kontakta Näringslivsstrateg Fredrik Dahl fredrik.dahl@svenljunga.se alt 0325-184 06


Sök feriearbete på ett företag inom kommunen.

Syftet med feriearbete är att bredda dina kunskaper och skapa engagemang om arbetslivet inför ditt kommande studie- och yrkesval.

Vi värnar alla tillsammans om att kompetens ska stanna i vårt närområde, för en hållbar och strategisk kompetensförsörjning.


Om du får möjlighet att feriearbeta på ett företag i kommunen kan de få ersättning för en del av din lön. Läs mer i informationenPDF om vad som gäller för att få feriearbete med lönesubvention.

Både du och företaget behöver fylla i en blanketten och skicka in till kommunen innan den 1 juni.


Åsa Johansson

Koordinator

asa.johansson@svenljunga.se

Tel. 0325-180 69

Sommarmusikant

Är ditt stora intresse sång och musik? Du kanske spelar något instrumet eller sjunger?

Då kanske du vill åka runt i Svenljunga och Tranemos kommun som sommarmusikant under några veckor i sommar? Detta feriearbete söker du direkt via din kulturskola.


Anneli Ringdahl-Egbo

Kulturskolechef

anneli.ringdahl-egbo@svenljunga.se

Tel. 0325-182 38

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: 22 februari 2021