Tillbaka till startsidan

Du är här:

Feriearbete 2022

Feriearbete finns för dig som är 16-18 år och som vill prova på att arbeta inom kommunal verksamhet, som entreprenör eller på ett företag i din hemkommun.

Beskriver min bild

Corona restriktioner

Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner. Detta kan leda till att det sker snabba förändringar i verksamheterna. Vi förbehåller oss rätten att ändra på ferieplatser om det behövs. Vi uppmanar därför att alla ska begära utdrag ifrån belastningsregistret

Kommunalt feriearbete 2022

Ansökan till kommunalt feriearbete och sommarmusikant var öppen mellan den 1 - 27 mars-2022.

Under veckorna 24-32 erbjuder Svenljunga kommun tre veckor (90 timmar) feriearbete till ungdomar födda 2004, 2005, 2006.

Vi önskar att du som söker är en glad och social person som vill arbeta med oss i våra verksamheter. Som feriearbetare får du en möjlighet att gå brevid ordinarie personal och pröva ett yrke. De ersätter igen annan personal och du får handledning i de uppgifter som du ska utföra.

Du som söker:

  • Ska vara folkbokförd i Svenljunga kommun
  • Född 2004, 2005 eller 2006. Du som fyllt 18 år innan den 1 juni-2022 garanteras inte plats.
  • Ha arbetstillstånd om du saknar de fyra sista siffrorna i ditt personnummer. Detta ska vara godkänt och inskickat i kommunen innan du börjar feriearbeta. Du söker detta via din handläggare på Migrationsverket.
  • Får inte ha annat sommarjobb. Har du fått ett kommunalt feriearbete och sedan får ett sommarjobb ska du snarast tacka nej till din plats.

De kommunala platserna finns bland annat inom barnomsorg, äldreomsorg, omsorg, ungdomsledare och vaktmästeri.

Nu är ansökan till årets feriearbete stängd.

Frågor och svar:

Vad händer om jag inte svarar i tid?

Du har 7 dagar på dig att tacka ja eller nej så det är viktigt att du tittar i din mail ofta. Har du glömt att svara räknas det som ett nej och platsen går vidare till nästa sökande. Du får tre påminnelser under de 7 dagarna.

Om jag inte är nöjd med min plats kan jag byta då?

Nej tyvärr. Vi har inte möjlighet att erbjuda dig en annan plats eller att byta med någon. Är det då att du inte vill ha din plats måste du tacka NEJ. Då kommer platsen istället att erbjudas till någon annan.

Vad får jag i lön?

2022 kommer lönen vara 83 kronor inkl. semesterersättning för dig som är född 2004,2005 och 2006.

Kan jag vara ledig?

Ja, men du kommer inte att kunna jobba tillbaka den tiden en annan dag. Undantaget är du som feriearbetar den veckan då midsommar infaller. Då har du rätt att jobba in den tiden. Du planerar detta tillsammans med din handledare.

Vad händer om jag blir sjuk?

Det är viktigt att du hör av dig innan arbetspasset startar. Är du sjuk så sjukanmäler du dig till det telefonnummer som du fått på den arbetsplats där du ska arbeta. Det extra viktigt att du stannar hemma om du känner dig minsta sjuk och att du följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Utskick om erbjuden plats startar den 4 april och kommer ske löpande under våren.

Du som har tackat ja till ett feriearbete.

Under vecka 18 kommer Svenljunga Kommun att skicka ut anställningsavtal till dig via mail. Det är viktigt att du läser igenom båda sidorna på dokumentet innan du signerar. Länken som skickas är aktiv i 7 dagar.

Kontakt:

Ferietelefonen är öppen helgfri måndag och torsdag mellan kl. 10.00 -13.00 under veckorna 9-32.

Tel. 0325-181 70

Du når oss också på : supportferie@svenljunga.se

Eget företag som ferieentreprenör

Under sommaren har du möjlighet att förverkliga en idé genom att starta och driva ett företag.

Är du född 2004, 2005 eller 2006 och vill starta eget företag i sommar? Du har nu möjlighet att genom UngDrive Academy driva ditt eget företag under sommarlovet. Du får 3 000 kronor i startkapital, coachning av riktiga entreprenörer samt erfarenheter och lärdomar för livet. Att arbeta som din egen chef under sommaren betyder att du själv bestämmer hur, när och var du ska jobba och det är du som sätter din egen lön.

Ansökan för sommaren 2022 är öppen nu: www.ungdrive.se/ansok Länk till annan webbplats. Först till kvarn och antagning sker löpande!

Vid frågor om ferieentreprenörer:

Kontakta Näringslivsstrateg Fredrik Dahl fredrik.dahl@svenljunga.se alt 0325-184 06


Sök feriearbete på ett företag inom kommunen.

Vi uppmuntrar alla ungdomar att även söka sommarjobb på företag. Syftet med feriearbete är att bredda dina kunskaper och skapa engagemang om arbetslivet inför ditt kommande studie- och yrkesval.

Vi värnar alla tillsammans om att kompetens ska stanna i vårt närområde, för en hållbar och strategisk kompetensförsörjning. Om du får möjlighet att feriearbeta på ett företag i kommunen kan de få ersättning för en del av din lön. Mer information och blankett att ta med till företaget finns här. Pdf, 209 kB, öppnas i nytt fönster.

Åsa Johansson

Koordinator

asa.johansson@svenljunga.se

Tel. 0325-180 69

Sommarmusikant

Är ditt stora intresse sång och musik? Du kanske spelar något instrumet eller sjunger?

Då kanske du vill åka runt i Svenljunga och Tranemos kommun som sommarmusikant under några veckor i sommar?

Anneli Ringdahl-Egbo

Kulturskolechef

anneli.ringdahl-egbo@svenljunga.se

Tel. 0325-182 38

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: