Självservice

Lyssna

Kontakt

Tillbaka till startsidan

Du är här:

Feriearbete

Feriearbete finns för dig som är 16-18 år och som vill prova på att arbeta inom kommunal verksamhet eller på ett företag i din hemkommun. Feriearbete sker endast på sommaren.

Beskriver min bild

Feriearbete 2020. I år finns två alternativ!

Gäller dig som är född 2004, 2003 eller 2002 och folkbokförd i Svenljunga kommun.

Saknar du de sista siffrorna i ditt personnummer behövs arbetstillstånd.

Kommunalt feriearbete

Ansökan är öppen mellan den 2 mars - 5 april.

Du kommer att hitta länken till ansökan här den 2 mars.

 

  • Du erbjuds att arbeta 90 timmar under perioden : V. 25 -33 2020.
  • Timlön i år är 79 kr/tim inkl. semesterersättnig.
  • I år garanteras inte du som hunnit fylla 18 år innan den 1 juni ett feriearbete.


Vid frågor om kommunalt feriearbete:

Ulla Lundberg

0325-180 65

Feriearbete på företag

Ansök mellan 3 februari och 5 maj.

 

  • Du måste själv söka upp företaget i din hemkommun och ta med dig denna  blankettPDF som ni fyller i tillsammans och skickar in till kommunen.
  • Företaget erbjuder minst 90 timmars arbetstid under perioden : V.25-33 2020.
  • Företaget behöver ha F-skattsedel, betala avtalsenlig lön och har arbetsmiljöansvaret.
  • Företaget får kompenstation för en del din lön. Mer information finns på blanketten.


Blanketten ska vara inlämnad till kommunen senast den 5 maj.


Vid frågor om feriearbete på företag:

Åsa Johansson

0325-180 69

Var kan jag feriearbeta i kommunen?

För att vi ska kunna matcha dig till ett roligt och givande feriearbete är det viktigt att du skriver lite om dig själv i din ansökan. Vilka är dina intressen och framtidsplaner? Vilket program du har sökt eller vilket program går du ? Vad du vill arbeta med i framtiden? Behöver du extra stöttning eller anpassning på arbetsplatsen?

Barnomsorg

Din placering är på förskola eller fritids där du tillsammans med pedagogerna aktiverar barnen. Mycket av tiden tillbringas utomhus där man leker och stöttar barnen. Du hjälper också till vid måltider, läser och pysslar.

Ungdomsledare

Du som väljer detta har bör ha intresse eller erfarenhet av att handleda barn och ungdomar då du kommer att vara hjälpledare i de sommaraktiviteter så som din kommun anordnar. Aktiviteterna kan vara på bl.a. Summer Sports Camp där du får vara med och leda idrottsaktiviteter för barn mellan 6-15 år.

Äldreomsorg

Här får du vara ”guldkanten” för de äldre. Den som gör det lilla extra. Du är till exempel med vid måltider, läser tidningen, målar naglar eller följer med de äldre på andra aktiviteter så som ”Allsång på Torget” eller grillkvällar. Detta är också det feriearbetet som oftast leder till sommarjobb eller timanställning i framtiden.

Omsorg

Här arbetar du med personer som har en funktionsnedsättning. Placeringen kan vara på Boendet eller i Daglig Verksamhet (personens arbetsplats) Du är med på de aktiviteter som sker under dagen till exempel vid måltider, utflykter eller stöttar personerna på sitt arbete.

Media och administration

Du som söker detta är intresserad av att läsa, skriva, foto eller film, intervjua och datorer. Din placering kan innehålla att redigera hemsidor, finnas på turistbyrån, vara i bibliotek eller mediatek, dela ut post och mycket mer.

Vaktmästeri

Dina arbetsuppgifter inom vaktmästeri kan innehålla underhåll av grönytor, renhållning av allmänna platser, målning och lättare snickeriarbeten. Mycket av din tid spenderas utomhus.

Kök/Café

Du som väljer detta är nog intresserad av att baka och laga mat. Du är med och förbereder måltider till äldre och unga i kommunen. Det kan vara att baka till fikat, göra sallad, sköta disk eller lättare matlagning. På caféet får du vara med att servera kaffe med dopp, hålla bord rena från disk, diska och andra café sysslor.

Sommarlovsentreprenörer

Du som fyller 16, 17 eller 18 under året kan ansöka om att vara med. Då kan du själv eller tillsammans med dina kompisar fixa ett roligt sommarjobb!

Sommarmusikant

Spelar eller sjunger du? Vill du åka runt i Svenljunga och Tranemos kommun som gatumusikant under vecka 25-27? Sök via din musikskolan fram till den 8 april.

Kontakt

Ferietelefonen är öppnar i mars.

Tel. 0325-181 70

Du når oss också på arbetsmarknad@svenljunga.seBlanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: 03 februari 2020