Tillbaka till startsidan

Du är här:

Feriearbete 2021

Feriearbete finns för dig som är 16-18 år och som vill prova på att arbeta inom kommunal verksamhet eller på ett företag i din hemkommun. Feriearbete sker endast på sommaren.

Beskriver min bild

Corona restriktioner

Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner. Detta kan leda till att det sker snabba förändringar i verksamheterna. Vi förbehåller oss rätten att ändra på ferieplatser om det behövs. Vi uppmanar därför att alla ska begära utdrag ifrån belastningsregistret

Kommunalt feriearbete 2021.

Nu är årets feriearbete över! Vi tackar alla ungdomar för er insats i sommar.

Vi vill också tacka alla handledare, verksamheter och föreningar för att ni har ställt upp och tagit emot feriearbetare.

Kontakt: supportferie@svenljunga.se

Eget företag som ferieentreprenör

Under sommaren har du möjlighet att förverkliga en idé genom att starta och driva ett företag.

Du får 3000 kronor i startkapital, utbildning och en personlig coach. Alla pengar du tjänar är dina, utöver det utgår ingen lön förutom startkapitalet. Läs mer och ansök om att starta eget företag som sommarjobb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Vid frågor om ferieentreprenörer:

Kontakta Näringslivsstrateg Fredrik Dahl fredrik.dahl@svenljunga.se alt 0325-184 06


Sök feriearbete på ett företag inom kommunen.

I år är det fler än någonsin som har sökt och vi arbetar på att finna en lösning för att erbjuda alla som sökt ett feriearbete. På grund av den pågående pandemi är detta en utmaning.

Vi uppmuntrar alla ungdomar att även söka sommarjobb på företag.

 

Syftet med feriearbete är att bredda dina kunskaper och skapa engagemang om arbetslivet inför ditt kommande studie- och yrkesval.

Vi värnar alla tillsammans om att kompetens ska stanna i vårt närområde, för en hållbar och strategisk kompetensförsörjning.


Om du får möjlighet att feriearbeta på ett företag i kommunen kan de få ersättning för en del av din lön. Läs mer i informationen Pdf, 401 kB, öppnas i nytt fönster. om vad som gäller för att få feriearbete med lönesubvention.

Både du och företaget behöver fylla i en blanketten och skicka in till kommunen innan den 1 juni.


Åsa Johansson

Koordinator

asa.johansson@svenljunga.se

Tel. 0325-180 69

Sommarmusikant

Är ditt stora intresse sång och musik? Du kanske spelar något instrumet eller sjunger?

Då kanske du vill åka runt i Svenljunga och Tranemos kommun som sommarmusikant under några veckor i sommar? Detta feriearbete söker du direkt via din kulturskola.


Anneli Ringdahl-Egbo

Kulturskolechef

anneli.ringdahl-egbo@svenljunga.se

Tel. 0325-182 38

Blanketter, e-tjänster och övrig information

.

Kontakt

Uppdaterad: