Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Arbete för ungdomar

Letar du efter ditt första jobb? Behöver du ett jobb på sommaren? Vi erbjuder både feriearbete, sommarjobb och sommarvikariat. På denna sida får du reda på skillnaden mellan de tre och hur du kan få ett arbete hos oss.         

ungdomar hoppar tillsammans i solnedgången

Sommarjobb och sommarvikarie

Vi erbjuder sommarjobb och sommarvikariat för dig som fyllt 18 år. De flesta sommarvikarier behövs inom omsorgen, men det finns även sommarjobb och säsongsjobb inom exempelvis turism och kultur.

Är du nyfiken på att börja jobba hos oss?

Till lediga jobb som vi erbjuder Länk till annan webbplats.

Om du vill söka jobb hos oss gör du det genom ett webbformulär som finns till varje ledigt jobb. Formuläret hittar du genom att klicka på den länk som finns i annonsen. När vi rekryterar använder vi oss av rekryteringsapplikationen Offentliga Jobb och det är endast via den sidan du söker jobb hos oss.

Jobba som feriearbetare på ett företag i kommunen

Har du sökt sommarjobb på ett företag i kommunen? Då kan företaget ha rätt till lönesubvention Pdf, 216 kB, öppnas i nytt fönster. för en del av lönen. Fyllt i blanketten tillsammans med arbetsgivaren och skicka in till: Arbetsmarknadsenheten, Hantverkaregatan 2 C, 512 53 Svenljunga innan den 1 juni-2024

Har du frågor kontakta: Ulla Lundberg, Koordinator inom arbetsmarknad telefon 0325-18065

Är du intresserad av att starta ett eget företag under sommaren?

Rookie Startups är programmet för dig som vill prova på att driva ett eget företag. Under fyra sommarveckor (v. 25–28) kan du få möjligheten att starta ett företag och förverkliga en idé. Programmet startar med en kickoffvecka (v.25) i centrala Borås. Resterande veckor kommer du sedan att driva ditt företag i din hemkommun.

Vem kan söka

Du som går i årskurs 9 på högstadiet eller årskurs 1-2 på gymnasiet och är folkbokförd i Svenljunga kommun har möjlighet att söka. Du behöver inga förkunskaper eller affärsidé för ansökan.

Ansök om att starta eget företag som sommarjobb Länk till annan webbplats.

Lön och erfarenheter

Rookie Startups betalar ingen lön, däremot får du 3 000 kronor i startbidrag som du får behålla. Alla pengar du sedan tjänar i ditt RS-företag är dina egna.

Du får:

 • lära dig grunderna i företagande och få hjälp att utveckla en bra affärsidé
 • ett startkapital på 3 000 kr (pengar du får behålla)
 • utveckla ditt ledarskap
 • möta några av Sveriges främsta unga entreprenörer
 • nätverka med stora företag, startups och entreprenörer som kommer och gästföreläser
 • förverkliga din egen idé under fyra veckor
 • en personlig coach som hjälper dig dagligen
 • presentera ditt företag för experter
 • tävla om titeln Årets RS-företag och upp till 5 000 kronor
 • en fantastisk merit till din CV
 • möjlighet att driva vidare ditt företag.

Vid frågor eller funderingar, kontakta Näringslivsstrateg Fredrik Dahl fredrik.dahl@svenljunga.se 0325-184 06

Feriearbete 2024

Ansökan till kommunala feriearbete via ferieplatsen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är öppen under perioden 12 februari - 1 mars 2024.

Under veckorna 25-33 erbjuder Svenljunga kommun tre veckor (90 timmar) feriearbete till ungdomar födda 2008, 2007, 2006. Du som har hunnit fylla 18 år innan den 1 juni kan vi ej garantera en plats men vi uppmanar dig att söka något av kommunens semestervikariat eller alternativen ovan.

Tillsammans tillbaka till jobb eller skola

Behöver du få hjälp mot studier eller arbete? Har du hög frånvaro i skolan? Känner du igen dig eller någon i din närhet? Du är välkommen att höra av dig till någon av våra ungdomscoacher:Julia Strid 0325-18309 eller Elina Lesiknen 0325-180 89 som erbjuder stöd genom vägledning och coachning. Detta kan ske både indivduellt eller i grupp.

Vi erbjuder dig en tröskellös verksamhet där du som individ möts på dina villkor. För att kunna uppnå detta samverkar vi bland annat genom socialtjänst, arbetsförmedling och skola. Det behöver då komma in en ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till oss från någon av dessa samverkansparter.

.

Svenljunga kommun, 0325-180 00
Mary Andersson, Verksamhetschef, 0325-183 25

Uppdaterad: