Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Vi tar över skötsel av återvinningsstationerna

Från 1 januari 2024 tar vi på kommunen över tömning och städning av återvinningsstationerna som finns runt om i Svenljunga kommun.

Text bäst före snooza och en väckarklocka

Det här gäller från årsskiftet

Tidigare var det FTI, Förpackningsinsamlingen, som skötte om återvinningsstationerna. Från 1 januari 2024 är det kommunernas ansvar att samla in förpackningar.

I Svenljunga har vi valt att ta över driften av återvinningsstationerna. Vi har anlitat en entreprenör som kommer tömma och städa återvinningsstationerna åt oss.

Felanmälan gör du till vår entreprenör

Om en återvinningsstation behöver städas eller tömmas kan du göra en felanmälan via sopor.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kontakta vår entreprenör direkt.

När du gör en anmälan ska du ange ett stationsnummer. Stationsnummer hittar du skyltat på varje station eller vår sida om återvinningsstationer.

Stena Recycling
010-445 60 24
avs.stena@stenarecycling.se

Felanmälan till och med 31 december

Fram till 31 december felanmäler du till FTI Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som vanligt.

Vad är en återvinningsstation?

Återvinningsstationerna är de platser som finns runt om i kommunen där du kan lämna förpackningar av plast, papper, metall och glas. Det är bara förpackningar du ska lämna här, annat avfall lämnar du i ditt sopkärl eller på återvinningscentralen Moga Returen.

I första hand ska du lämna förpackningar i ditt fyrfackskärl. Återvinningsstationerna är till för stora förpackningar eller om du har stora mängder.

.

Uppdaterad: