Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Svenljunga & Tranemo Pride

Från lördag 14 till lördag 21 oktober är du välkommen på en massa aktiviteter, föreläsningar, biofilm, utställningar, mötesplatser och andra trevliga sätt att umgås. Det blir en vecka där vi tillsammans uppmärksammar mänskliga rättigheter. Så, vad gör du i oktober? Passa på att stå upp för mänskliga rättigheter och motverka hat och diskriminering samtidigt som du kan ha lite extra kul tillsammans med andra eller lär dig något nytt.

en person håller en prideflagga på en grön äng. 

Exempelvis kan du titta på olika biofilmer både i Tranemo och på Svenljunga Kulturhus & Teaterbiograf Länk till annan webbplats.. På Aktivitetshus Hammarlind vid torget i Svenljunga kan du kolla på en utställning om Queer ungkonst eller lyssna på en föreläsning om äldres sexualitet. På Centralen i Tranemo kan du lyssna på föreläsningar om hat och våld. Du kan också vara med på After Work med quiz och livemusik på Glasets Hus i Limmared. Och mycket mycket mer! Alla är välkomna och alla aktiviteter i Svenljunga är helt kostnadsfria för dig att delta i. Vi har listat upp några programpunkter och hittar snart hela programmet på RFSL Sjuhärad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.s webbplats.

Vad är Svenljunga & Tranemo Pride egentligen?

Under en vecka anordnar vi tillsammans med Tranemo kommun och RFSL Sjuhärad en massa aktiviteter kring mänskliga rättigheter.

Det handlar om Kärlek: Pride är en festival som vill motverka de ökande hoten mot personer som bryter mot olika normer genom att understryka att kärlek behövs för att stoppa hat.

Det handlar om Kamp: Pride är en festival som handlar om att ta kampen för allas lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter.

Det handlar om Kunskap: Pride är en festival där föreläsningar, kulturprogram, utställningar och mötesplatser ökar kunskaper kring mänskliga rättigheter.

Utdrag ur programmet

Under hela veckan kan du kolla på en utställning på Aktivitetshus Hammarlind i Svenljunga tätort vid torget: Queer ung konst.

Lördag 14 oktober

 • klockan 10.00-15.00 Svenljunga Köpings Höstmarknad i på torget Svenljunga tätort:
  Öppet hus på Aktivitetshus Hammarlind och på Tornhuset - där bland annat Regnbågslabbet, SVUNG och kommunens fältarbete håller hus.
 • klockan 12.00-12.30 Invigning och samtal om arbetet med rättigheter samt mot hat och hot i Tranemo och Svenljunga på scenen på torget i Svenljunga tätort.
  Möt kommunstyrelsernas ordförande Johan Björkman och Driton Bilalli samt kommuncheferna Carita Brovall och Sebastian Nydén i ett spännande samtal om att arbeta med mänskliga rättigheter i mindre kommuner. Samtalsledning: RFSL Sjuhärads ordförande Stina Nilss.
 • klockan 12.30 Dans på scen: Dansuppvisning av dansgruppen Snickers från Svenljunga Kulturskola.

Måndag 16 oktober

 • klockan 17.00-18.30 Hälsa, rättigheter och njutning för äldre. Föreläsning med Suzann Larsdotter på Aktivitetshus Hammarlind vid torget i Svenljunga tätort.

Tisdag 17 oktober

 • klockan 13.30-19.30 Pride på Ung i Svenljunga. Plats: Aktivitetshus Hammarlind
 • klockan 13.30-15.30 Generationsmix - Kreativt café med Pridetema. Plats: Aktivitetshus Hammarlind

Onsdag 18 oktober

 • klockan 14.30-19.30 Pride på Ung i Svenljunga. Plats: Aktivitetshus Hammarlind

Torsdag 19 oktober

 • klockan 12.00-14.00 Ljunghaga skola - Utställning Vuxenskolans lokaler i Svenljunga
 • klockan 18.00-19.30 Vi bjuder på biobiljetter till filmen Girl Picture på Teaterbiografen i Svenljunga tätort.

Fredag 20 oktober

 • klockan 17.30 After work med quiz och livemusik på Glasets Hus i Limmared

Lördag 21 oktober

 • Klockan 10.00-11.00 och 12.00-13.00 Bland drakar och dragqueens - sagoläsning för barn på Centralen i Tranemo

.

Uppdaterad: