Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Stödgrupp för barn

När det är bekymmersamt i familjen påverkas alla. Ofta har barn många tankar och frågor kring det som sker i familjen. Det kan hjälpa att prata med andra barn i liknande situation. Vår stödgrupp är till för barn 5-12 år som har någon i sin närhet med någon form av beroendeproblematik.

Barn håller i en rosa nalle. 

I stödgruppen möter barnet andra barn i liknande situation för att känna sig mindre ensam. Vi pratar om hur förälderns situation påverkar hela familjen. Vi pratar även om hur barnen kan bli avlastad skuld och skam genom att dela tankar, känslor och erfarenheter med gruppen.

I gruppen får barnen ha roligt med andra i en miljö där de kan vara sig själv. De får möjlighet att prata om jobbiga saker om de vill och vågar prata. Det finns alltid med vana stödpersoner om barnen vill ha stöd att prata i gruppen eller enskild.

Stödgruppen för barn träffas i sociala stödteamets lokaler på Stationsgatan 1 i Svenljunga tätort. Gruppen träffas fem tisdagar i rad, klockan 14.00 till 15.30. Startdatum får du i samband med bekräftelse på anmälan. Barnen får fika eller mellanmål. Att delta är kostnadsfritt. Vid behov kan vi hämta och lämna barnet efter överenskommelse.

Anmäla sker via webbformuläret »

Om sociala stödteamet

Behöver du råd och stöd? Oavsett din livssituation kan vi hjälpa dig vidare. Vi har en bred kompetens som kan hjälpa dig och din familj så att varsdagslivet fungerar.

Läs mer om sociala stödteamet och våra erbjudanden »

.

Uppdaterad: