Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

(Beslut- bifall) Tillåt sällskapsdjur i färdtjänsten

Diarienr. KSF-2023-318 782 - Eva Lindgren

Sällskapsdjur är inte tillåtna i färdtjänsten i kommunen.

Sällskapsdjur är inte tillåtna i färdtjänsten i kommunen. Detta tvingar många att bli lagbrytare då de inte får åka till veterinären och chipmärka sin katt t ex. Jag och många andra blir isolerade då vi inte kan lämna djur hemma utan då tvingas vi avstå från att resa. I grannkommunerna är djur tillåtna. Negativ särbehandling av många.

Status

2023-11-27 beslutade kommunfullmäktige att svenljungaförslaget remitteras till kommunstyrelsen för beredning och beslut.

2024-05-13 beslutade kommunstyrelsen att godkänna svenljungaförslaget om att tillåta sällskapsdjur i färdtjänsten.

2024-05-27 beslutade kommunfullmäktige att göra tillägg i färdtjänsttaxan med anledning av att kommunstyrelsen beviljat svenljungaförslaget. Tillägget i färdtjänsttaxan innebär att avgift för medresande sällskapsdjur tas ut enligt halva kostnaden som för resenär.

Underskrifter: 67/30

OBS uppdateras endast en gång per dag.

Förslaget kommer vara öppen för kommentarer och underskrifter i 3 månader.

Genom att samla många underskrifter kan du göra ditt förslag uppmärksammat och om förslaget samlar minst 30 underskrifter tas det automatiskt upp till politisk behandling. Då får förslagslämnare information om detta.

Om du håller med förslaget och vill skriva under, gör detta i formuläret nedan. Det är också möjligt att kommentera förslaget och/eller komma med förbättringar, använd kommentarsfältet nedan.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Uppdaterad: