Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

(För få underskrifter) Hundförbud under sommaren på offentliga badplatser i Svenljunga kommun

Diarienr. KSF-2023-236-441 Martin Sjöberg

Ändra de lokala ordningsföreskrifterna så att det råder ett generellt hundförbud på kommunens offentliga badplatser och att det samtidigt inrättas hundzoner vid de badplatser som har kapacitet för detta.

Antalet hundar på den offentliga badplatsen vid Holsjön har ökat markant de senaste åren. Enligt gällande ordningsföreskrifter är det tillåtet att kopplad hund på badplatsen och hundägare ska plocka upp hundbajset. De flesta svenska kommuner har hundförbud på offentliga badplatser under sommaren, både med hänsyn till hundrädda personer och av hälsoskäl då hundbajs kan leda till höga halter av ecoli-bakterier i badvattnet. Det är också otrevlig att se och lukta när en hund bajsar nära en på stranden. Vid Holsjön kan exemeplvis den östra delen av stranden närmast Näset utgöra en sådan hundzon. Ändringen av ordningsstadgarna bör kompletteras med tydlig skyltning på plats. Jag föreslår att hundförbudet gäller 1 juni - 31 augusti.

Status

Underskrifter: 01/30

OBS uppdateras endast en gång per dag.

Förslaget kommer vara öppen för kommentarer och underskrifter i 3 månader.

Genom att samla många underskrifter kan du göra ditt förslag uppmärksammat och om förslaget samlar minst 30 underskrifter tas det automatiskt upp till politisk behandling. Då får förslagslämnare information om detta.

Om du håller med förslaget och vill skriva under, gör detta i formuläret nedan. Det är också möjligt att kommentera förslaget och/eller komma med förbättringar, använd kommentarsfältet nedan.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Uppdaterad: