Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

(Avlsås) Ny skatepark

Diarienr. KSF-2022-181 - Gulliver Johansson

Bygg en ny skatepark i betong

Jag tycker vi borde bygga en ny skatepark, vi borde utnyttja platsen där dom nuvarande ramperna står och eventuellt grusplanen bredvid för att bygga en bättre och säkrare skatepark i betong. Det behöver inte vara en stor summa som behövs för att bygga en och det finns företag som går att kontakta som möjligen kan hjälpa till med att få det byggt. Det var nyligen som någon byggde en liten quarterpipe och satt ut där, vilket visar på att det finns engagemang för en ny skatepark! Ett exempel på hur det kan se ut är Gnosjös skatepark, mer street skejting.

För en skatepark är mycket mer än en skatepark. Det är en samlingsplats för barn, ungdomar och vuxna där dom kan skaffa nya vänner, vara ute å ha roligt. Det håller även dem aktivare och piggare.

En skejtpark ökar aktiviteten i området vilket även ökar tryggheten i området. För Skateboarding är för alla åldrar och det gör att unga och vuxna möts vilket skapar mer relationer mellan dem som ökar tryggheten. Ni vill väl jobba för att få ett bättre och tryggare samhälle?

Detta är en perfekt sätt att börja på, en skejtpark påverkar ett samhälle mycket mer än vad man tror, och det finns många ungdomar och barn som kämpar med skolan och kanske saker hemma. En plats för dem att gå till på fritiden där dom kan släppa alla känslor för ett tag och ha roligt med vänner, kan vara precis det dom behöver för att hitta styrka och motivationen till att fortsätta kämpa med allt annat som pågår i deras liv!

Status

Kommunfullmäktiges protokoll 2022-09-05 § 112: Svenljungaförslag om ny skatepark remitteras till samhällsbyggnadsnämnden för beredning och beslut.

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll 2022-12-13 § 144: Svenljungaförslaget avslås då det saknas ekonomiska förutsättningar. Kommunen kan dock fungera som bollplank och rådgivare samt föreslå placering och upplåta mark för parken.

Underskrifter: 43/30

OBS uppdateras endast en gång per dag.

Förslaget kommer vara öppen för kommentarer och underskrifter i 3 månader.

Genom att samla många underskrifter kan du göra ditt förslag uppmärksammat och om förslaget samlar minst 30 underskrifter tas det automatiskt upp till politisk behandling. Då får förslagslämnare information om detta.

Om du håller med förslaget och vill skriva under, gör detta i formuläret nedan. Det är också möjligt att kommentera förslaget och/eller komma med förbättringar, använd kommentarsfältet nedan.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Uppdaterad: