Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

(För få underskrifter) Trafiksäkerhet: Gång- och cykelbana Hedegatan - Skolgatan

Bernt Kärrdin KSF-2022-010-312

Där befintlig gång- och cykelbana tar slut på Hedegatan föreslår jag att denna förlängs rakt över skolgatan och förser övergången med en vägbula.

Där befintlig gång- och cykelbana tar slut på Hedegatan föreslår jag att denna förlängs rakt över Skolgatan och förser övergången med en vägbula ner till skolans cykelparkering samtidigt som man tar bort trottoaren längs med Skolgatan.

Så som det är idag går ungdomarna över Skolgatan vid skolan och går på trottoaren fram till Hedegatan och måste då ta sig över Hedegatan där det finns en hög häck som skymmer sikten. Detta har vid flera tillfällen orsakat incidenter men som tur är aldrig någon allvarligare.

Om mitt förslag genomfördes behöver inte ungdomarna ta sig över gatan förren de kommer upp till gång- och cykelbanan där det är fri sikt åt alla håll.

Underskrifter: 01/30

OBS uppdateras endast en gång per dag.

Förslaget kommer vara öppen för kommentarer och underskrifter i 3 månader.

Genom att samla många underskrifter kan du göra ditt förslag uppmärksammat och om förslaget samlar minst 30 underskrifter tas det automatiskt upp till politisk behandling. Då får förslagslämnare information om detta.

Om du håller med förslaget och vill skriva under, gör detta i formuläret nedan. Det är också möjligt att kommentera förslaget och/eller komma med förbättringar, använd kommentarsfältet nedan.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Uppdaterad: