Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

(Beslut: avslag) Hundpark i Svenljunga

Susanna Werner KSF-2020-034-334

Hundpark i Svenljunga

Förslaget är en stor hundhage till hundar som funkar med alla hundar samt en liten mindre hage för hundar som har svårt med andra hundar och till hundar som löper.

Vi är många i kommunen som äger hundar och flera av oss hundägare skulle vara intresserade av att ha ett ställe där man kan släppa sina hundar lösa. Där ska man givetvis ta eget ansvar att plocka upp efter sin hund och se till att man inte skräpar ner och även hålla koll på sin egna hund och ta ansvar så att inga olyckor sker hundar emellan. Gärna med en egen inhägnad för hundar som löper och hundar som inte kommer så bra överens med andra hundar. Alla ägare ska ha möjlighet att få rasta av sin hund. Detta ska givetvis inte motsvara koppelpromenader utan ett komplement till att hunden ska få socialt umgänge samt kunna sträcka ut benen ordentligt.

Underskrifter: 53/30

Status

2020-09-01

Samhällsbyggnadsnämnden avslår förslaget med motiveringen att i nuläget finns inte medel eller resurser att bygga eller driva en hundpark i Svenljunga tätort. Skulle det finnas ideella intressen att bygga och sköta en hundpark är kommunen villig att titta på möjligheten att erbjuda lämplig mark för ändamålet.

2020-04-06

Svenljungasförslaget lämnas till Samhällsbyggnadsnämnden för beslut.

2020-09-01

Samhällsbyggnadsnämnden avslår förslaget med motiveringen:

Samhällsbyggnadsnämnden har inte medel eller resurser att i nuläget bygga eller driva en hundpark i Svenljunga tätort. Skulle det finnas ideella intressen att bygga och sköta en hundpark är kommunen villig att titta på möjligheten att erbjuda lämplig mark för ändamålet.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Uppdaterad: