Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Invigning av metodrum på Lärcentrum

Den 5 juni var det invigning av det nya metodrummet i vuxenutbildningens lokaler. Socialchef Sandra Larewall och Barn- och utbildningschef Tommy Fock hade båda äran att klippa av banden eftersom metodrummet är ett samarbete mellan vår vuxenutbildning på Lärcentrum och vår socialförvaltning.

två personer har klippt av invigningsbanden för nya metodrummet

Ett bra samarbete mellan förvaltningar

Vuxenutbildningen använder det nya metodrummet i utbildningen av eleverna på vård och omsorgsprogrammet.

Vårt nya gemensamma metodrum har gett oss helt nya förutsättningar för våra elever! Jag är tacksam för vårt fina samarbete med socialförvaltningen. Genom ett gott samarbete, kommer vi långt, säger Tommy Fock barn- och utbildningschef.

Hemsjukvården använder rummet för att till exempel anordna utbildningar som handlar om att flytta personer som inte kan gå eller röra sig själva. Vid utbildning har de även tillgång till ett klassrum i anknytning av metodrummet, för att ge en komplett utbildning med både teori och praktik.

Bra utrustning för en bättre utbildning

I metodrummet finns utrustning som ger verksamheterna en bra grund för sina olika utbildningar. Det finns exempelvis sjukhussängar och rullstolar. Sedan har rummet tre övningsdockor med olika diagnoser. Dockorna ger elever och personal andra förutsättningar vid träning av att ta blodprov, lägga om sår, linda ben, ge injektioner eller sätta katetrar. På dockorna kan eleverna även öva att ge kroppsvård, genom att exempelvis duscha dem eller borta tänderna.

Det nya metodrummet har gett eleverna en helt annan möjlighet att träna på de praktiska delarna i sin utbildning. Vi ser också fler användningsområden av metodrummet framöver där vi hoppas kunna genomföra besök av skolklasser, utbildning i HLR, "provapå" att jobba inom vården för en dag, säger Tiina Aavik rektor för vuxenutbildningen.

två personer klipper invigningsbandet för nya metodrummet
två personer ger en metoddocka syrgasmask
en person hjälper patientdocka till rullstol
Metoddocka med stort bensår som ligger i sjukhussäng

.

Uppdaterad: