Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Få värdefulla tips. Gå en kurs i föräldraskap.

Hur skapar jag harmoni kring matbordet? Hur undviker jag stressiga situationer med mitt barn? Hur kan jag förebygga konflikter med mitt barn? Gå en kurs i föräldraskap. Familjecentralen i Svenljunga erbjuder fyra ABC träffar med olika teman. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter. Vi tar också del av forskning på ämnet. Du behöver anmäla dig för att delta på kursen.

Gruppträffarna är till för dig som är förälder till ett barn som är mellan 3 och 12 år.

Följande teman kommer vi ta upp på de olika träffarna:

• Träff 1 handlar om att visa kärlek. Vid denna träff kommer vi prata om hur vi ska göra för att våra nära relationer ska fungera. Vi kommer också ha diskussioner och enkla övningar kring att fokusera på det som fungerar.

• Träff 2 handlar om att vara med. Vid denna träff kommer vi prata om hur vi påverkar varandra i det dagliga samspelet. Vi kommer också prata om hur vi kan förebygga konflikter med våra barn.

• Träff 3 handlar om att visa vägen. Vi kommer prata om hur vi kan tillämpa ett lugnt föräldraskap och hur stress kan påverka föräldraskapet. Vi kommer också diskutera kring att vara en förebild för sitt barn.

• Träff 4 handlar om att välja strider. Vi kommer prata om att hur vi kan minska tjat i familjen. Vi kommer även prata om vilka strider vi behöver ta och vilka vi kan välja bort.

 

Anmälan

Du kan anmäla dig genom e-post till eva.bjelke@svenljunga.se, eller via telefon 0325-18 200. Du kan också anmäla dig via sms till 073- 765 43 77 eller direkt till personalen på öppna förskolan. Ange vilken av träffarna du vill delta på. Vi behöver också få information om dina eventuella allergier.

Mer information hittar du på svenljunga.se/familjecentral Länk till annan webbplats.

.

Uppdaterad: