Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Älg och örn får sällskap av en ny skulptur

Vår skulpturpark har fått en till mäktig skulptur som är placerad på kullen i slutet av vår discgolfbana. De syns väl mellan Moga Fritids skogsområde och Star Trading när du lämnar Svenljunga tätort på väg 154. I fredags avtäcktes den tredje skulpturen en stor björn som är skapad av samma konstnär som de tidigare två skulpturerna, Mohannad Solaiman.

En stor skulptur i form av en björn gjord i metall

”Svensk björn 6500” som den nya statyn heter gör nu de två andra statyerna i skulpturparken sällskap. De två tidigare statyerna köptes in av Star Tradings numera avlidne grundare Christer Johannson. Efter hans bortgång har hans son Robert Johansson tagit över som VD för Star Trading och som ägare för skulpturparken.

Robert Johansson VD för Star Trading invigde den nya skulpturen tillsammans med vårt kommunalråd Johan Björkman den nya statyn. ” En staty är ingen skulpturparkpark, två statyer för ett år sedan, ja det är på gång. Men nu med tre skulpturer är det definitivt en skulpturpark vi har!” säger Johan Björkman.

Skulpturparken är redan ett populärt besöksmål och en uppskattad utsikt för discgolfsspelare. Ytan har blivit mer och mer av en mötesplats både för motionärer, hundpromenaden, tillfälliga besökare och för de som spenderar en längre stund på platsen vid grillen.

Passa på att ta en promenad förbi dessa tre fantastiska konstverk redan i helgen!

Du kan läsa mer på sidan om skulpturparken.


.

Uppdaterad: