Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Ansök till vård- och omsorgsutbildningen

Vill du arbeta med människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service? Nu kan du ansöka till vård- och omsorgsutbildningen.

på ljusblå bakgrund ligger ett gult stetoskop två små röda hjärtan och ett blått munskydd, från nedre högra hörnet strcäker sig en hand in i bilden som håller i ett rött pappershjärta

Idag, måndag 27 mars, öppnar vi ansökan till vår vård och omsorgsutbildning med utbildningsstart måndag 21 augusti 2023.

Vård- och omsorgsutbildningen är en gymnasial yrkesutbildning som ger dig formell undersköterskekompetens. För att klara utbildningen behöver du ha lägst betyget godkänt i svenska eller svenska som andraspråk från grundskola eller grundläggande vuxenutbildning, eller motsvarande kunskaper.

Läser du på heltid tar utbildningen ett och ett halvt år. Det finns möjlighet till validering av arbetserfarenheter som kan förkorta din studietid.

Efter utbildningen får du ett diplom från vårt vård- och omsorgcollege och kan söka jobb som undersköterska, personlig assistent eller liknande. Arbetsmarknaden är just nu mycket god!

För mer information kontakta vår studievägledare. Du kan även läsa mer på vår webbsida om utbildningen.

.

Uppdaterad: