Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Barn- och utbildningschef var elev för en dag

Under en hel onsdag praoade vår barn-och utbildningschefen Tommy Fock som elev i klass 7D på Mogaskolan i Svenljunga.

Barn- och utbildningschef Tommy Fock i skolidrottskläder i en idrottshall. 

Dagen började ombytt och klar med idrott klockan 08.10. Klassen hälsade sin nya kamrat Tommy välkommen. Han fick också en elev som mentor för dagen. Efter idrotten blev det en lektion i svenska som läraren började med högläsning. Nästa lektion var spanska lektion: ”Buenos dias mis alumnos.”

Tommy fick äta en god lunch tillsammans med några elever. Runt bordet diskuterade dem vilket fotbollslag som är bäst. På eftermiddagen blev det undervisning i matematik och samhällskunskap.

För vår barn- och utbildningschef var denna möjlighet att få följa undervisningen under en dag lärorikt på många sätt. Just att få se en dag med elevernas ögon och perspektiv gav många nya insikter.

Jag får en bild av många fina och härliga elever som är nyfikna på att lära sig mer men som också kämpar på många olika sätt. Det är inte alltid lätt att sitta still på stolen och vara koncentrerad. Våra lärare och personal är viktiga för att elever ska nå sin fulla potential. Mycket av detta visste jag men det är alltid lärorikt att få komma ut i verksamheten och lägga örat mot rälsen. Vi har fina ungdomar och fantastisk personal. Ett stort tack till klass 7D för att jag fick hänga med er under en dag och tack till lärarna för inspirerande lektioner.
Tommy Fock, barn- och utbildningschef

.

Uppdaterad: