Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Högstadiet träffade näringslivet

Under torsdags förmiddagen förvandlades uppehållsrummet i Mogaskolan till en minijobbmässa för våra högstadieelever. Detta är en möjlighet för våra elever att möta olika yrken. Eleverna blir nyfikna och ger dem kunskap inför deras gymnasieval.

händer som spelar spel

Våra olika förvaltningar tillsammans med det lokala näringslivet var på plats på Mogaskolan för att möta elever och visa upp sina verksamheter. Tillsammans representerade de flera olika yrken och yrkesområden så som exempelvis förskolelärare, bilmekaniker, företagsjuridik, bygglovsingenjör, vård, camping- och caféverksamhet.

Elever minglade runt med utställarna och det gavs möjlighet att få prata om vad man gör under en dag i de olika yrkena. De kunde hitta framtida praktikplatser och till och med få möjlighet att söka ett sommarjobb. Det fanns olika tävlingar där eleverna exempelvis fick gissa hur många kunder Sparbanken Sjuhärad har på sitt Svenljunga kontor och eleverna fick också testa roliga pedagogiska och kreativa spel, vem kunde ana att man kunde spela piano på en banan?

Dagen arrangerades gemensamt av skolan, näringslivet och kommunstyrelseförvaltningen.

.

Uppdaterad: