Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

HBTQI-diplomerad ledningsgrupp

Idag firar vår ledningsgrupp för barn- och utbildningsförvaltningen sin HBTQI-diplomering! Under eftermiddagen var det avslutande utbildningstillfället med RFSL Sjuhärad. Det är den första kommunala ledningsgruppen i Sjuhärad att få denna certifiering.

tårta dekorerad med fjärilar i pride-färger

För oss innebär diplomeringen att vi står upp för mänskliga rättigheter, för allas lika värde. Barn och elever ska känna trygghet i en skola som är till för alla.

För att bli diplomerad krävs det att hela arbetsgruppen aktivt deltar i en kurs som RFSL Sjuhärad håller i. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Dessutom följer RFSL regelbundet upp vårt arbete framöver.

Förutom ledningsgruppen är sedan tidigare även vårt elevhälsoteam, Mogaskolans mentorer samt en av Mogaskolans pedagoger, och en socialsekreterare från individ- och familjeomsorgen diplomerade i HBTQI-frågor via RFSL Sjuhärad.

Vad innebär denna diplomering?

Vårt motto är "En skola för alla!", och det är viktigt att det inte bara är en klyscha utan ett löfte och mål. Diplomeringen är ett viktigt steg för att säkerställa att vi kan leverera en trygg skola för alla.

Nu ser vi fram emot att ännu bättre kunna gå barn, elever, vårdnadshavare och medarbetare till mötes och fortsätta utveckla en trygg och välkomnande skolvardag för alla.

.

Uppdaterad: