Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Videomöte med Kronprinsessparet

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hälsar till alla kommuninvånare och medarbetare i Svenljunga kommun! Idag träffade vår kommunstyrelse ordförande Stefan Carlsson och vår kommunchef Magnus Nilsson Kronprinsessparet på ett trevligt och intressant videosamtal.

kommunchef Magnus Nilsson och kommunstyrelsensordförande Stefan Carlsson står på varsin sida om en TV skräm på vilken en videomötesruta syns med kronprinsessparet

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel undrade bland annat hur pandemin har påverkat vår kommun och hur vi har ställt om vårt arbete under det senaste året. Magnus och Stefan kunde berätta hur bra det trots allt har gått i våra vård- och omsorgsboende, tack vare handlingskraftig personal och en gnutta tur. De berättade också att vi har fått uppleva den otroliga styrkan som finns i lokalsamhällets samverkanskraft – invånare som tog stort ansvar från början av pandemi, företag som ställde om sin produktion och hjälpte till att få fram skyddsmaterial när det var brist i våra vård- och omsorgsverksamheter, och hur vi blev självförsörjande på skyddsförkläden när vår arbetsmarknadsenhet började producera dessa. Dessutom har samarbetet i Boråsregionen växt sig starkare under denna svåra tid, något som alla kommer ha nytta av även i framtiden.


Kronprinsessparet var också intresserade av hur vi tänker kring strandskydd och bostadsbyggande i strandnära läge, vilka företag vi har i kommunen och hur arbetslösheten ser ut. Samtalet gick även in på distansarbete och hur detta har förändrat synen på att bo i staden eller på landet.


Det fanns mycket att berätta och Kronprinsessparet ställde många frågor – både Stefan och Magnus upplevde att tiden nästan inte räckte till, att samtalet var okomplicerat och mycket trevlig. Båda uppskattar verkligen att Kronprinsessparet var så kunniga, pålästa och framförallt intresserade.

.

Uppdaterad: