Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Blommor för att fira 50 års jubileum 

I år är det 50 år sedan vår kommun grundades. Detta vill vi fira tillsammans med dig. Därför har vi denna vecka skickat ut brev med blomsterfrön till alla hushåll.

Tyvärr är det fortfarande inte säkert om coronapandemins rekommendationer och restriktioner till hösten tillåter ett gemensamt firande. Håll utkik på vår webbplats, våra sociala medier och vår annonssida i Svenljunga Tranemo Tidning för att få reda om festen blir av. Till dess föreslår vi att vi alla tillsammans pyntar kommunen.

 

Denna vecka har vi skickat ut brev med blomsterfrön till alla hushåll. Det är en lättodlad mix av färgstarka, doftande sommarblommor som är särskilt utvalda för att attrahera bin och fjärilar. Vackert och bra för den biologiska mångfalden. Du kan så dem direkt i jorden där du vill se dem blomma, exempelvis i din trädgård eller i en stor blomsterkruka på balkong eller uteplats. I väntan på tårta och musik kan vi på detta sätt gemensamt ge hela kommunen ett fång blommor.

 

När dina frön börjar växa och så småningom blommar får du gärna ta en bild och dela med oss, exempelvis genom att tagga oss i ett inlägg på facebook eller instagram.

 

Psst! Vi har några fler paket med blomsterfrön kvar i Kontaktcenter, välkommen att hämta, först till kvarn.

.

Uppdaterad: