Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

5 kilometer för en vecka fri från våld

Under vecka 48 deltar vi i En vecka fri från våld. Via vår webbplats kan du under veckan få kunskap om de olika formerna av våld, var du kan få hjälp, och hur du kan hjälpa till som granne, bekant eller familjemedlem. Du kan också aktivit delta på ett särskilt sätt i år: promenera eller spring 5 kilometer inom UN women Sveriges kampanj #HeForSheRun.

Vad är en vecka fri från våld?

En vecka fri från våld är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på våldsförebyggande arbete. Syftet med veckan är att uppmärksamma det omfattande samhällsproblem som mäns våld mot kvinnor utgör, samt att sprida kunskapen om att våld går att förebygga. Initiativet till veckan är de ideella organisationerna MÄN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och UNIZON Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Initiativet stöds av Sveriges kommuner och regioner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Jämställdhetsmyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Länsstyrelserna.

Vad är UN women Sverige och #HeForShe loppet?

UN women Sverige är vår nationella sektion av UN:s grupp för arbete med kvinnofrågor. I år ligger fokus på mäns våld mot kvinnor, därför avslutas årets största kampanj också på Orange Day, 25 november, den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor.

För att delta i #HeForSheRun anmäler du dig på UN women Sveriges webbplats och betalar en startavgift på 250 kronor. Av UN women får du ett diplom som tack för din medverkan i HeForSheRun, samt tre digitala rabattkoder.

#HeForShe loppet i Svenljunga

Under vecka 48 finns informationsskyltar kring våld i Sverige och våldsförebyggande arbete längs med elljuspåret (start Högvalla Idrottsplats) i Svenljunga tätort. Passa gärna på att under dina 5 kilometer samla in kunskap där.

Är du kommunanställd?

Du som är anställd hos oss och väljer att delta i #HeForSheRun får en T-Shirt och om din verksamhet har möjlighet till det kan du genomföra dina 5 kilometer på arbetstid. Du har även möjlighet att använda friskvårdsbidraget till startavgiften. Dessutom är det en ypperlig möjlighet att komma ut och röra på sig trots den mörka årstiden - tillsammans med dina kollegor.


Genom detta erbjudande ger vi alla våra anställda möjlighet att tillsammans med oss som arbetsgivare ta ställning för avskaffandet av våldet mot kvinnor.


Du som kommunanställd som deltar i loppet som del av En vecka fri från våld får följande erbjudande av oss som din arbetsgivare:

  • Mot uppvisande av bekräftelse på anmälan från UN women får du en orange T-Shirt av oss. Denna kan du med fördel ha på dig under dina 5 kilometer för att visa upp syftet. (Mer information om hur du får din T-Shirt finns på intranätet.)
  • Om din verksamhet har möjlighet till det kan du få genomföra loppet/promenaden under en timme på arbetstid – stäm av med din chef.
  • Om du går eller springer elljusspåret i Svenljunga tätort (start vid Högvalla idrottsplats) har vi skyltat med information längs vägen.
  • Om du har kvar ditt friskvårdsbidrag kan du använda friskvårdsbidraget till startavgiften. (Mer information och länk till ansökan om friskvårdsbidrag finns på intranätet.)
  • Spring/promenera gärna med flera från din arbetsgrupp – ett trevligt sätt att umgås för en bra sak!

.

Uppdaterad: