Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Två lärare nominerad till Guldäpplet

Två av våra lärare från högstadiet på Mogaskolan, Mikael Svensson och Christian Lindh, är nominerade till lärarpriset Guldäpplet som lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt.

Guldäpplet är ett lärarstipendium, som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Totalt har drygt hundratalet lärare och förskollärare nominerats, från alla landsändar, till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet som delas ut årligen sedan 2002.

– Vi ser en digital mognad växa fram i svensk skola, över hela landet och alla åldrar för elever, även i förskola. Lärare gör medvetna och professionella val! Bland de nominerade till lärarpriset Guldäpplet ser vi tydligt hur medvetna pedagoger väljer sina verktyg med kunskap och omsorg, ur en välsorterad verktygslåda, med både digitala och analoga verktyg, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

 

En av de nominerade är Mikael Svensson, förstelärare i idrott och svenska på Mogaskolan i Svenljunga. Mikael är nominerade bland annat för att han i sin undervisning tar stöd av en hel verktygslåda med digitala verktyg för att skapa möjlighet för alla elever att delta, även de som kanske är osäkra i helklass kan vara med och göra sin åsikt hörd. ”Mikael är väldigt bra på att få alla att känna sig delaktiga och anpassar uppgifter efter olika förmågor, med hjälp av IT”, säger hans elever.

 

Lärarpriset Guldäpplet lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt. Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras på Bokmässan i Göteborg där även prisutdelning sker från i år. Bokmässans deltagare och besökare kommer att få flera tillfällen att höra årets Guldäpplepristagare som delar med sig av sina erfarenheter både i Skolspåret program och på övriga scener. Fredagen den 27 september presenteras årets pristagare på Bokmässan.

 

Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Gleerups Utbildning, ILT Inläsningstjänst, Netsmart, Studentlitteratur samt den ideella stiftelsen DIU, grundare och koordinator.

I juryn finns företrädare för samtliga partners, de två senaste årens Guldäpplepristagare samt professor Åke Grönlund, Örebro universitet. Se listan med samtliga nominerade till Guldäpplet 2019 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

.

Uppdaterad: