Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Byggnationen av Högvadskolan i Överlida

Byggnationen av Högvadskolan fortgår. Bygget utvecklas väldigt fort och det händer mycket med byggnaden på kort tid. Om fyra månader ska skolan vara klar och då flyttar lärare och elever in i den nya skolan.

skiss konceptprocess 

Under januari monterade och isolerade byggbolaget ventilationen. Väggarna är också färdigmålade. Varje klassrum har fått en färgglad fondvägg. Klassrummen som är till för förskoleklass till och med årskurs tre har gröna fondväggar. Årskurs fyra till sex har röda fondväggar. De olika grupprummen i skolan har fått gula fondväggar.

Byggbolaget började arbeta med yttersidan av huset i slutet av augusti och det blev klart i januari. Husets yttersidor har en grå färg, det finns också inslag av blå färg. Arkitekten har flera olika inslag av den blå färgen i byggnaden. Anledningen till detta är att arkitekten vill lyfta fram alla fina vattendrag i vår kommun.

Byggbolaget arbetar just nu med undertaken och att lägga golv i skolbyggnaden. De arbetar också med att skruva upp akustikpanelen i den stora gradängtrappan och i musiksalen.

Byggnaden börjar kännas som en skola istället för en byggarbetsplats.

.

Uppdaterad: