Svenljunga kommun logotyp, tillbaka till startsidan.

Du är här:

Rotarystipendium

Läsårets Rotarystipendium tilldelas Leo Jansson Henningsson i klass 9D på Mogaskolan.

vinstpokal i guld. ur pokalen flyger det ut små stjärnor i guld

Kinds Rotary vill genom stipendiet på 1000 kronor uppmärksamma den elev som under läsåret 2023/2024 har varit det goda föredömet på Mogaskolan årskurs 7-9. Stipendiet delades ut av Rotary tillsammans med rektor Pernilla Krokström på skolavslutningen för årskurs 9.

Nomineringen löd:

"Årets stipendie går till en elev som alltid är omtänksam och hjälpsam mot andra. Som inte bara hör, utan verkligen lyssnar på det hens vänner säger. Som oavsett motgångar eller hinder, spottar i nävarna och “knegar på” med ett leende på läpparna. Den här eleven vet att med lite jädrar anamma - och en och annan kaffe - så kan man förändra sin framtid och övervinna vad som helst.

Eleven har inte bara utvecklats akademiskt utan också lagt sin tid på något som vi alla borde lära oss av - ungdomar som vuxna. Hen vågar se in i sig själv och möta både styrkor och utvecklingsmöjligheter och jobbar varje dag för att bli en ännu bättre version av sig själv, samtidigt som hen vågar se alla bra saker hen redan har åstadkommit.

Den här eleven har alltid varit engagerad i allas välmående. Sedan hen kom till Mogaskolan har hen lagt ner tid och kraft inte bara för sina vänner, utan på alla skolans elever. Vidare är hen sanningsenlig, pålitlig och en riktig optimist! Hen är en förebild, inte bara för sina jämnåriga, utan för oss alla."

.

Uppdaterad: