Tillbaka till startsidan

Du är här:

Svenljunga & Tranemo Pride

Kunskap, kamp, kärlek! Fira allas lika värde tillsammans med oss! Välkommen på en massa olika, helt kostnadsfria aktiviteter under prideveckan lördag 1 oktober till lördag 8 oktober. Prideveckan är en samlad manifestation kring HBTQI, normer, solidaritet och mänskliga rättigheter.

en person håller en prideflagga på en grön äng. 

Tranemo & Svenljunga Pride är en vecka, en festival, en manifestation som lyfter frågorna kring dels HBTQI, mänskliga rättigheter och lokalt arbete och dels aktiv antirasism. Med Tranemo & Svenljunga Pride vill vi ta ytterligare steg mot ett reellt och värdefullt arbete med HBTQI-frågor i Tranemo och Svenljunga, året runt.

Tranemo & Svenljunga Pride 2022 tar plats i båda kommunerna - kampen för lika rättigheter känner inga gränser.

Av historien och samtiden lär vi oss att det inte går att vila i arbetet med mänskliga rättigheter, om vi blundar och glömmer bort att ta kamperna så kommer krafter som vill begränsa demokrati, förminska HBTQI-­personers utrymme och inskränka mänskliga rättigheter att vinna mark. Därför genomför vi Tranemo & Svenljunga Pride. En mer rättvis och jämlik värld kräver arbete - här och nu, precis som där och då.

Program

Programmet är för hela veckan. Aktiviteterna är på olika platser i både Svenljunga och Tranemo kommun. Prideveckan anordnar vi kommuner tillsammans med RFSL Sjuhärad.

Allt program är gratis att ta del av och öppet för alla om inget annat står.

Ladda ner programhäftet med mer info kring de olika programpunkterna som pdf (OBS pdf-filen är inte tillgänglighetsanpassat) Pdf, 36 MB, öppnas i nytt fönster.

Hela veckan

 • Fotoutställning queera porträt i Sjuhärad, på Aktivitetshus Hammarlind vid torget i Svenljunga tätort.
 • Utställning på Centralen i Tranemo tätort.

Lördag 1 oktober

 • klockan 14.00-18.00 Invigningsfestival på Gula huset i Uddebo: workshops, fika, Unga Pridegruppen Svenljunga & Tranemo, föreläsning av Emilia Larsdotter och Stina Nilss
 • klockan 21.00-02.00 Klubb Magasinet på Magasinsgatan 1 i Borås. Från 18 år, medlemskap i RFSL krävs.

Söndag 2 oktober

 • klockan 17.00 - 19.00 biofilm i Dalstorps bygdegård: Moonlight

Måndag 3 oktober

 • klockan 13.00-15.30 - Workshops och samtal med Daglig verksamhet och Familjecentralen i Tranemo.

Tisdag 4 oktober

 • klockan 12.00 - Parad med Mogaskolans elever och personal.
 • klockan 12.30 - Samling med tal på Svenljunga torg - alla är välkomna!
 • klockan 18.00 - Oskar Sternulfs monolog Brutna löften, brutna revben med Viktor Flarkell. Teaterbiografen i Svenljunga

Onsdag 5 oktober

 • klockan 15.00-19.00 Regnbågskafé! Anhörigträff, pridepyssel, regnbågsshop, boktips och samtal, sagostund, quiz och teaterföreställning. Centralen i Tranemo
 • klockan 18.00-20.00 Samtal – En kyrka för alla? Prästgården i Länghem. 100 kronor inklusive soppa, anmäl dig till 0325-61 20 91. 

Torsdag 6 oktober

 • klockan 13.30-15.00 - Kortfilm och samtal om HBTQI och historia. Aktivitetshus Hammarlind i Svenljunga tätort.
 • klockan 18.30 - Biofilm: Så jävla easy going. Teaterbiografen i Svenljunga

Fredag 7 oktober

 • klockan 16.30 - Samtal och workshop mot rasism med RFSL Newcomers. Glasets Hus i Limmared.
 • klockan 17.30 - After work, quiz och samtal på Glasets Hus i Limmared.

Lördag 8 oktober

 • klockan 10.00-14.00 - Pride gästar marknaden i Svenljunga och håller i öppet hus på Aktivitesthus Hammarlind med info, utställning och kortfilmer.
 • klockan 11.00-13.00 - Bim Eriksson, serieworkshop på Centralen i Tranemo.
 • klockan 19.00 Höst på centralen och livemusik: Alba Omega!

Vi som arrangerar

Tranemo & Svenljunga Pride drivs av engagemang och hårt ideellt arbete - kombinerat med engagerade kommuner och studieförbund, utan kommersiella intressen. Vi är övertygade om att ingen är fri förrän alla är fria: kampen för lika rättigheter gäller precis varenda människa, oavsett vem du är, vem du blir kär i, hur du identifierar dig, var du bor, vilken bakgrund eller livssituation du har och befinner dig i. För att allt ska gälla just alla behövs ett aktivt arbete och med denna vecka vill vi bjuda in fler att ta den så nödvändiga kampen för allas lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter!

Tranemo & Svenljunga Pride 2022 är också en inbjudan till att ta ett bredare grepp, såväl geografiskt som tidsmässigt, nu förändrar vi de här kommunerna, den här världen, till det bättre! Tillsammans!

RFSL Sjuhärad, Tranemo Kommun, Svenljunga Kommun, Studieförbundet Vuxenskolan Sjuhärad, ABF Sjuhärad, Glasets Hus, Gula Huset i Udde bo, SAQMI, QRAB, Svenska Kyrkan tillsammans med Sensus och Dalstorps Bygdegård arbetar för att genomföra veckans program, i samarbete med flera. Vi får ekonomiskt stöd från kommuner, studieförbund och Västra Götalandsregionen.


Kontakt

Uppdaterad: