Tillbaka till startsidan

Du är här:

Vid symtom – stanna hemma från skolan

Inför skolstarten påminner vi om att pandemin inte är över än. Vi delar därför med oss av information från Smittskydd Västra Götaland.

ett litet vitt hus skapat av garn på ett träbord. på huset är det ett rött hjärta även det i garn, istället för rök från skorstenen kommer det små röda hjärtan, även dom i garn.

Nu inför skolstarten på tisdag den 16 augusti ber vi dig vara uppmärksam på luftvägssymtom. Sjuka barn, elever och personal stannar hemma vid symtom. Sedan 1 april är covid-19 inte längre en samhällsfarlig och allmänfarlig sjukdom. Men vi har alla ett fortsatt ansvar för att motverka smittspridning av covid-19.

Du som vårdnadshavare har ett ansvar att se till att sjuka barn och elever ska vara hemma. Friska barn och elever ska vara i förskola och skola.

Barn, elever och vuxna är välkomna tillbaka till förskolan, skolan och arbetet när de har blivit friska. Detta innebär även att ha ett gott allmäntillstånd. Vissa enstaka symtom från luftvägarna kan finnas kvar en tid efter infektionen även hos den som blivit frisk. 

Vad är ett gott allmäntillstånd hos förskolebarn? Det innebär att barnet ska vara feberfritt, piggt och orka delta i förskolans normala aktiviteter.

På webbplatsen för Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om vad som är aktuellt och deras rekommendationer.

Kontakt

Uppdaterad: