Tillbaka till startsidan

Du är här:

Vecka fri från våld

Tillsammans kan vi förebygga våld! Välkommen att delta i "En vecka fri från våld". Denna vecka sätter vi ljuset på våldsförebyggande arbete. Passa på att kolla på utställning "Cause of death: woman" på biblioteket, fördjupa dig i vad du kan göra och träffa kvinnojouren på torget under Orange Day på torsdag 25 november

svart vit bild på kvinna som håller upp en hand framför ansiktet i en stopp-gest

Under hela veckan uppmärksammar vi det omfattande samhällsproblem som mäns våld mot kvinnor utgör. Och du får möjlighet att lära dig om att våld går att förebygga.

Initiativtagare till veckan är de ideella organisationerna MÄN och Unizon. Initiativet stöds av SKR - Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Länsstyrelserna.

På vår webbplats www.svenljunga.se/veckafrifranvald Länk till annan webbplats. hittar du nu filmer, texter och länkar som ger dig kunskap om de olika formerna av våld, var du kan få hjälp, och hur du kan hjälpa till som granne, bekant eller familjemedlem.

På torsdag den 25 november är Orange Day - internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, då kan du träffa oss på torget tillsammans med Kvinnojouren mellan 13.00-17.00. På biblioteket kan du ta del av utställningen ”Cause of death women”. Ung i Svenljunga och fältverksamheten arbetar med aktuella frågor utifrån våldspyramiden med våra barn och unga under hela veckan, under och efter skoltid.

Kontakt

Uppdaterad: