Tillbaka till startsidan

Du är här:

Knattebio

Knattebio är bioupplevelser för de minsta barnen. Vi anordnar några visningar varje termin på Teaterbiografen i Svenljunga. På lördag 25 sepetmber klockan 11.00 visar vi Lilla spöket Laban, på lördag 30 oktober klockan 11.00 blir det tre tecknade kortfilmer och på lördag 27 november blir det också tre tecknade kortfilmer som utspelar sig på olika museer. Biljettpris 30 kronor.

mörkblå bakgrund, på vänstersidan röda sammetsdraperier, i mitten ligger gamla filmrullar, till höger teckning av spöket Laban

Lördag 25 september klockan 11.00

Biofilmsvisningen Lilla spöket Laban består av sex episoder om barnens favoritspöke Laban. Berättarröst till denna första biofilm om lilla spöket Laban är skådespelerskan Maria Lundqvist. Illustration, teckningar och bakgrund är skapade av en grupp erkända animatörer och illustratörer, ledda av den legendariske Per Åhlin.

Lördag 30 oktober klockan 11.00

Tre filmer för de minsta:

Spyflugan Astrid sitter i fönstret och drömmer och glömmer helt bort att passa sin lillasyster. Jakten går genom Gula hålen (en smaskig ost), förbi Godispåsen (den stinkande kompostpåsen) och över Svarta lurvet (familjens husdjur).

Barns funderingar om blod, konst och Corona blir film när Lasse Persson tar ner teckningarna från kylskåpsdörren och gör dem till film.

Och på stranden ligger Karla Kanin och solar när hon upptäcker att nyckelpigan håller på att drunkna. Tur att hon har med sig badbollen.

Lördag 27 november klockan 11.00

På Tullmuseum är en värdefull diamant stulen. På Moderna Museet dyker ett försvunnet föremål upp. Och varför svimmar alla plötsligt på Naturhistoriska? Följ med Ture och hans pappa på museum där vad som helst kan hända i tre filmer för de minsta av Johan Hagelbäck: Pilgiftsgrodan, Storsmugglaren och Panikkonstnären.

Kontakt

Uppdaterad: