Tillbaka till startsidan

Du är här:

Vård- och omsorgsutbildning

Vill du arbeta med människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service? Vård- och omsorgsutbildningen är en gymnasial yrkesutbildning som ger dig formell undersköterskekompetens.

på ljusblå bakgrund ligger ett gult stetoskop två små röda hjärtan och ett blått munskydd, från nedre högra hörnet sträcker sig en hand in i bilden som håller i ett rött pappershjärta

Nu är ansökan öppen till vård- och omsorgsutbildningen på Komvux. Utbildningen omfattar heltidsstudier under tre terminer och börjar den 24 januari 2022.

Vi är certifierade som vård- och omsorgscollege och kan därför erbjuda dig en bra och bred yrkesutbildning. Vi samarbetar med närliggande vårdcentraler, äldreboenden och andra vårdinrättningar. Efter utbildningen blir du diplomerad undersköterska och kan arbeta inom exempelvis äldreomsorg, funktionshinderområdet, socialpsykiatri, primärvård eller sjukvård.

Du kan läsa hela utbildningen eller enstaka kurser. Det är möjligt att läsa denna utbildning samtidigt som du jobbar.

Inom vård- och omsorgsutbildningen ingår praktik 4 veckor per termin. Det kallas för APL, arbetsförlagt lärande.

För att klara utbildningen behöver du ha lägst betyget godkänt i svenska eller svenska som andraspråk från grundskola eller grundläggande vuxenutbildning, eller motsvarande kunskaper.

Här kan du läsa mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansök här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor, kontakta studie- och yrkesvägledare Pia Hagrenius, telefon 0325-182 13

Välkommen att studera hos oss på Lärcentrum!

Kontakt

Uppdaterad: