Tillbaka till startsidan

Du är här:

Arrangerar du en rolig fysisk aktivitet?

Arbetar du ideellt, kommersiellt eller kommunalt med att arrangera en rolig fysisk aktivitet? Se till att lägga till din aktivitet i Aktivitetskatalogen och hjälp oss samtidigt att samla aktivitetsutbudet i vår kommun på ett och samma ställe.

Tennisracket ligger på en spelplan. Bollen ligger på racket.

Elevhälsan startar nu ett pilotprojekt med Fysisk aktivitet på recept (FaR) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där Sexdrega skola är först ut i kommunen. FaR handlar både om att använda fysisk aktivitet som medicinsk behandling men också för att främja rörelse hos befolkningen.


Aktivitetskatalogen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är skapad och sammanställs av Centrum för fysisk aktivitet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Västra Götalandsregionen. Tanken med Aktivitetskatalogen är framförallt att samla aktiviteter som kan utföras av barn och unga, men även vuxna som är ovana vid rörelse. Det kan handla om allt från dans, bollsport, kampsport till gruppträning eller ett pass på utegymmet, all rörelse räknas. Aktivitetskatalogen ska göra det enkelt att hitta en intressant och rolig aktivitet. Katalogen kommer främst till en början användas av elevhälsan när de skriver ut ett FaR.

 

Genom att fylla i ett formulär Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på åtta frågor läggs din aktivitet till i Aktivitetskatalogen. På detta sätt får du kostnadsfri marknadsföring för din aktivitet samtidigt som du bidrar till ett rörligare och friskare samhälle.

Kontakt

Uppdaterad: