Tillbaka till startsidan

Du är här:

Konstupplevelse längs Sjuhäradsrundan

Under sommar och höst kan du se konst längs med Sjuhäradsrundan när du promenerar, är på utflykt eller tar en paus i cykelrundan. Konstverken finns att beskåda för allmänheten mellan tisdag 22 juni och söndag 7 november.

träkonstverk i skog

​[x]-sites Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett utställningskoncept där konstnärer skapar platsspecifika konstverk i landskapen anslutna till Kattegattleden och Sjuhäradsrundan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Projektet präglas av ett undersökande mellan konstnärerna, platserna, publikens möte med konsten och landskapen de ställs ut i.


Längs med Sjuhäradsrundan finns tre konstverk att se utspridda över tre kommuner:


· Mattias Gunnarsson och Susanne Westerberg. Konstnärsduon MASU bygger sitt verk på plats utifrån 200 virkesdelar och får en dramatisk placering i slänten mellan forsen och cykelbanan i Strömsfors. Plats: Strömsfors, Svenljunga.


· Maria Koolen Hellmin. Skapar ett verk med arbetsnamnet ”Magical Mystery Tour” i Månstad. Verket karaktäriseras av landskapsmåleri och skulptur. Plats: Månstad, Tranemo.


· Ida Bentinger och Jasmine Cederqvist. Konstnärerna skapar ett verk med arbetsnamnet ”Vega Mega Virkduk”. Det är ett flytande konstverk som ska placeras ut i Sämsjön och är inspirerad av traktens textilhistoria. Plats: Vegeby, Ulricehamn.


Kom förbi och se både konst och vackra landskap!

Kontakt

Uppdaterad: