Tillbaka till startsidan

Du är här:

Rotarystipendium

Läsårets Rotarystipendium tilldelas Alice Karlsson i klass 9 E Mogaskolan.

Kinds Rotary vill genom ett stipendium på 1000 kronor uppmärksamma den elev som under läsåret 2020/2021 varit Det goda föredömet på Mogaskolan årskurs 7-9.


Nomineringen löd:

Årets stipendium går till en elev som har visat både en personlig utveckling och en studiemässig utveckling som är anmärkningsvärd i alla avseenden. Eleven har ett dynamiskt mindset och visat att hårt arbete lönar sig och att man blir bättre av att träna. Talanger och kunskaper är inte medfödda utan man kan själv påverka sin utveckling genom att aldrig ge upp. Denna inställning i kombination med nyfikenhet, har resulterat i en utveckling att vara stolt över.


Eleven har också visat stort engagemang och har spridit god stämning på skolan genom sitt arbete i Trygghetsteamet och Elevrådet. Där har eleven kommit med “storslagna” idéer och bidragit med mycket arbete också utanför skoltid för att glädja både personal och elever på skolan. Eleven visar att hen är mån om att andra runt omkring ska må bra och med sin mognad så har eleven förmågan att se sina medmänniskor och förstå vad de behöver.


Stipendiet delades ut av Rotary och Pernilla Krokström, rektor Mogaskolan årskurs 7-9, i samband med avslutningslunchen för årskurs 9.

Kontakt

Uppdaterad: