Tillbaka till startsidan

Du är här:

Fysisk aktivitet på recept

Välkommen till digital informationskväll på måndag 14 juni om FaR – fysisk aktivitet på recept i friskvård och förening! Den här informationskvällen riktar sig till dig som leder eller organiserar fysisk aktivitet inom friskvård, kultur- och föreningsliv, och som vill välkomna och stötta träningsovana personer – barn, ungdomar och vuxna. 

röd vägg utomhus framför syns fötter på två barn i träningsskor, ena barnet har en fot på en skateboard, andra barnet har en fot på en fotboll rosa och vita rutot.

Barn, unga och vuxna som behöver mer rörelse kan idag få recept på fysisk aktivitet (FaR). De kan få stöd att påbörja fysisk aktivitet i någon förening, i friskvården eller på egen hand.


I Svenljunga kommun förskrivs idag FaR främst inom primärvården och till vuxna. Under hösten påbörjar vi ett projekt med att utveckla FaR för vår elevhälsa. En viktig del i detta är att det lokala aktivitetsutbudet blir synliggjort för att enkelt kunna hänvisa elever vidare till aktivitet.


Den här kostnadsfria informationskvällen riktar sig till dig som leder eller organiserar fysisk aktivitet inom friskvård, kultur- och föreningsliv, och som vill välkomna och stötta träningsovana personer – barn, ungdomar och vuxna! Vi bjuder in till denna informationskväll tillsammans med Västra Götalandsregionen.


När? Måndag 14 juni klockan 17.00-18.00

Hur? Teams (klicka här för att delta i mötet) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Under detta informationstillfälle får du:

  • info om nuläget för fysisk aktivitet i Sverige och vad det har för konsekvenser
  • grundläggande orientering om FaR och FYSS
  • ökad beredskap för att i din verksamhet ta emot deltagare som kan ha fått recept på fysisk aktivitet


Emma Henning och Anna Orwallius håller i informationskvällen, båda är legitimerade fysioterapeuter på Centrum för fysisk aktivitet/Västra Götalandsregionen.

.

Uppdaterad: