Tillbaka till startsidan

Du är här:

Sommarbusskort för ungdomar möjligt

Det kanske kan bli möjligt för ungdomar i kommunen att få ett busskort för sommarlovet! Vi har beställt busskorten, men Västtrafik kan endast skicka ut dem om restriktionerna för kollektivtrafiken lättar.

blå buss från Västtrafik

Tidigare har vi informerat om att det i år inte är möjligt för oss att köpa busskort att bjuda ungdomarna på under sommaren. Detta eftersom Västtrafik drog tillbaka sitt årliga erbjudande till kommuner för att följa gällande restriktioner för att bromsa smittspridningen av coronaviruset. Men nu har Västtrafik alltså kunnat ändra detta.

 

Vi har genomfört en beställning av fritidskort för alla elever i vår kommun som på vårterminen lämnar årskurs 7 till 9 på grundskolan och 1 till 2 på gymnasieskolan (gäller inte dig som är äldre än 19 år och går ut årskurs 3 i gymnasiet). Om restriktionerna lättar ytterligare och möjliggör för högre användning av kollektivtrafik skickar Västtrafik detta gratis busskort hem till ungdomarna.

Västtrafik gör bedömningen att utskick tidigast kan bli 15 juli men också att det är troligt att restriktionerna släpper först efter sommaren vilket skulle innebära att inga fritidskort hinner delas ut.

Kontakt

Uppdaterad: