Tillbaka till startsidan

Du är här:

Fortsatt blandad undervisning för högstadiet vecka 18 och 19

Under vecka 18 har eleverna i årskurs 9 undervisning på plats i skolan. Elever i årskurs 7-8 har växelvis distansundervisning och undervisning på plats i Mogaskolan. Under vecka 19 har samtliga årskurser distansundervisning.

Från måndagen den 3 maj till och med fredagen den 7 maj sker undervisning för elever i högstadiet enligt följande:

Dag

i skolan

på distans

Måndag 3 maj

årskurs 7 och 9

årskurs 8

Tisdag 4 maj

årskurs 7 och 9

årskurs 8

Onsdag 5 maj

årskurs 8 och 9

årskurs 7

Torsdag 6 maj

årskurs 8 och 9

årskurs 7

Fredag 7 maj

årskurs 8 och 9

årskurs 7

Från måndagen den 10 maj till och med onsdag den 12 maj sker undervisning för elever i högstadiet enligt följande:

Dag

i skolan

på distans

Måndag 10 maj

-

årskurs 7, 8 och 9

Tisdag 11 maj

-

årskurs 7, 8 och 9

Onsdag 12 maj

-

årskurs 7, 8 och 9

Torsdag 13 maj (Lovdag)

-

-

Fredag 14 maj (Lovdag)

-

-

Smittspridningen är fortsatt hög i vårt närområde och de nya restriktionerna från Smittskydd Västra Götaland sträcker sig fram till 16 maj.


Detta betyder att ditt barn, under alla skoldagar ska följa sitt ordinarie schema på plats eller hemma framför datorn.

  • Eleverna ska ta hem Chromebooks och annat läromedel för att kunna följa undervisningen på distans. De dagar eleverna ska vara på skolan måste de ta med sig Chromebook och läromedel.
  • Eleverna ska logga in i Classroom på schemalagd tid för respektive ämne de dagar de har distansundervisning.
  • Elever som är hemma på grund av sjukdomssymtom eller sitter i familjekarantän bör i möjligaste mån följa undervisningen på distans, även de dagar de skulle varit på skolan. Om eleven är sjuk och inte kan delta i distansundervisning, kom ihåg att du måste anmäla sjukfrånvaro.
  • Undervisande lärare rapporterar närvaro i InfoMentor. Du som vårdnadshavare rapporterar frånvaro om ditt barn inte kan delta i den aktuella undervisningen.
  • Behöver eleven komma till skolan under distansdagarna ber vi er först kontakta Roland eller Perka om det rör undervisningen, eller Atnan om det är problem med elevens Chrombook (kontaktuppgifter finns i InfoMentor).

Uppdateringar i InfoMentor

Det är viktigt att du som vårdnadshavare följer den information som vi skickar ut till dig via InfoMentor! Vi rekommenderar därför att du laddar ner appen och tillåter notifikationer. Avvakta gärna med att skicka frågor till oss, mer information kommer löpande via InfoMentor. Under vecka 19 återkommer vi med ny information om vad som gäller vecka 20.

Konstaterad covid-19

Vi på Mogaskolan vädjar om att ni informerar oss på skolan när antingen ditt barn blir sjuk i konstaterad covid-19, eller om ni väljer att hålla ert barn hemma på grund av konstaterad covid-19 i familjen. Detta underlättar arbetet på skolan eftersom vi har ansvar att såväl hjälpa till i arbetet med smittspårning, samt kan svara på frågor från oroliga elever, vårdnadshavare och kollegor. Självklart råder sekretess och vi förmedlar aldrig några namn, klasser eller om det rör en anställd eller ett barn när vi måste kommunicera ut information. Kontakta i första hand skolsköterska Johanna Lisshammar på telefon 0325-182 25.

 

Nytt sen 23 april är att även symtomfria barn som utsatts för smitta ska provtas. Skolan anmäler alla exponeringar för smitta som sker på skolan till Arbetsmiljöverket.

Kontakt

Uppdaterad: