Tillbaka till startsidan

Du är här:

Alla på äldreboenden är vaccinerade

Under förra veckan plockade våra sjuksköterskor fram den sista sprutan - nu har alla som bor på våra vård- och omsorgsboenden fått vaccinet mot covid-19. Dessutom har vi vaccinerat nästan alla som får hemsjukvård av oss. Totalt har våra sjuksköterskor gett 682 doser, och därmed har 341 personer fått sitt vaccin.

två händer i blåa plasthandskar håller upp spruta och drar vätska ur en liten glasflaska, ljusblå bakgrund

Vi har under våren vaccinerat alla våra patienter, alltså alla som bor på ett av våra vård- och omsorgsboenden och de som får hemsjukvård av oss. Vi började vaccinera mot covid-19 på måndag den 11 januari på vård- och omsorgsboendet Klockaregården i Svenljunga.

Fram till onsdag 17 mars har våra sjuksköterskor fördelat 682 doser, och därmed på bara lite mer än två månader hunnit nå alla våra patienter och medboenden som ville få vaccinet.


Vaccinering är frivilligt. Under resans gång har alla som bor på ett av våra vård- och omsorgsboenden tackat ja till vaccinet. Även inom hemsjukvården har nästan alla valt att bli vaccinerade, och då har vi även vaccinerad medboende (alltså personer som bor i samma hushåll).


Nya patienter som framöver blir del av vår hemsjukvård eller flyttar in på ett av våra boenden får självklart också möjlighet till vaccinering om de inte fått den innan. Samma gäller om någon inom hemsjukvård ångrat sig. Vi beställer mer vaccin per person så fort behovet uppstår och kan därför relativt snabbt vaccinera nya patienter.


Även bland vår personal är det 225 av 270 som hunnit få sitt vaccin! Därmed har vi en glädjande hög täckning på 80% av vaccinerade bland personalen.

Kontakt

Uppdaterad: