Tillbaka till startsidan

Du är här:

Fortsatt blandad undervisning för högstadiet vecka 12 och 13

Under vecka 12 och 13 har eleverna i årskurs 9 undervisning på plats i skolan. Elever i årskurs 7-8 har växelvis distansundervisning och undervisning på plats i Mogaskolan.

Från måndagen den 22 mars till och med fredagen den 26 mars sker undervisning för elever i högstadiet enligt följande:

Dag

i skolan

på distans

Måndag 22 mars

årskurs 7 och 9

årskurs 8

Tisdag 23 mars

årskurs 7 och 9

årskurs 8

Onsdag 24 mars

årskurs 8 och 9

årskurs 7

Torsdag 25 mars

årskurs 7 och 9

årskurs 8

Fredag 26 mars

årskurs 8 och 9

årskurs 7

Från måndagen den 29 mars till och med torsdag den 1 april sker undervisning för elever i högstadiet enligt följande:

Dag

i skolan

på distans

Måndag 29 mars

årskurs 7 och 9

årskurs 8

Tisdag 30 mars

årskurs 8 och 9

årskurs 7

Onsdag 31 mars

årskurs 8 och 9

årskurs 7

Torsdag 1 april

årskurs 7 och 9

årskurs 8

Fredag 2 april (Lovdag)

-

-

Vecka 14 är det påsklov.

Enligt Smittskydd Västra Götalands rekommendationer har skolledningen fattat beslutet kring fortsätt blandad undervisning för högstadiet.


Detta betyder att ditt barn, under alla skoldagar ska följa sitt ordinarie schema på plats eller hemma framför datorn.

  • Eleverna ska ta hem Chromebooks och annat läromedel för att kunna följa undervisningen på distans. De dagar eleverna ska vara på skolan måste de ta med sig Chromebook och läromedel.
  • Eleverna ska logga in i Classroom på schemalagd tid för respektive ämne de dagar de har distansundervisning.
  • Elever som är hemma på grund av sjukdomssymtom eller sitter i familjekarantän bör i möjligaste mån följa undervisningen på distans, även de dagar de skulle varit på skolan. Om eleven är sjuk och inte kan delta i distansundervisning, kom ihåg att du måste anmäla sjukfrånvaro.
  • Undervisande lärare rapporterar närvaro i InfoMentor. Du som vårdnadshavare rapporterar frånvaro om ditt barn inte kan delta i den aktuella undervisningen.
  • Behöver eleven komma till skolan under distansdagarna ber vi er först kontakta Roland eller Perka om det rör undervisningen, eller Atnan om det är problem med elevens Chrombook (kontaktuppgifter finns i InfoMentor).

Uppdateringar i InfoMentor

Det är viktigt att du som vårdnadshavare följer den information som vi skickar ut till dig via InfoMentor! Vi rekommenderar därför att du laddar ner appen och tillåter notifikationer. Avvakta gärna med att skicka frågor till oss, mer information kommer löpande via InfoMentor. Under vecka 14 återkommer vi med ny information om vad som gäller vecka 15.

Konstaterad covid-19

Vi på Mogaskolan vädjar om att ni informerar oss på skolan när antingen ditt barn blir sjuk i konstaterad covid-19, eller om ni väljer att hålla ert barn hemma på grund av konstaterad covid-19 i familjen. Detta underlättar arbetet på skolan eftersom vi har ansvar att såväl hjälpa till i arbetet med smittspårning, samt kan svara på frågor från oroliga elever, vårdnadshavare och kollegor. Självklart råder sekretess och vi förmedlar aldrig några namn, klasser eller om det rör en anställd eller ett barn när vi måste kommunicera ut information. Kontakta i första hand skolsköterska Johanna Lisshammar på telefon 0325-182 25.

Kontakt

Uppdaterad: