Tillbaka till startsidan

Du är här:

Distansundervisning för hela högstadiet

Från och med idag, måndag 22 februari, gäller distansundervisning för hela högstadiet, årskurs 7-9. Detta enligt ny rekommendation från Smittskydd Västra Götaland. 

Om eleven hunnit åka med skolbussen, kommer eleven åka hem med vändande skolbuss.


Kom ihåg att kolla på Infomentor innan du ringer med frågor till din skola, svaret kanske redan finns i informationen där.


Smittskydd Västra Götaland har gett denna rekommendation med anledning av de senaste dygnens rapporter om smittspridning på fjällorterna samt förekomst av den brasilianska virusmutanten i en region i Sverige. Veckan efter sportlovsveckan rekommenderas fjärr- eller distansundervisning så långt möjligt i högstadier och gymnasieskolor i hela Västra Götaland.

Det viktigaste liksom tidigare är att hålla avstånd och undvika närkontakt med nya människor utanför den krets som man redan umgås med på skolan eller i privatlivet, och att stanna hemma och provta sig vid symtom. Det finns inga rekommendationer om provtagning eller hemkarantän enbart på grund av resor inom landet, men om du har rest utomlands måste du stanna hemma och följa rutinen för provtagning vid hemkarantän. Om ditt barn stannar hemma på grund av hemkarantän eller på grund av konstaterad covid-19 i hushållet, hör av dig till din skola snarast för att gemensamt se över möjligheterna till distansundervisning.

Kontakt

Uppdaterad: