Tillbaka till startsidan

Du är här:

Fortsatt ersättning för skolmat

Vi förlänger kostnadsersättning för skolmat vid distansundervisning till och med 21 februari. Du som fått stödet till en högstadieelev tidigare, får automatiskt en ny utbetalning. Du som vill ändra uppgifter eller få ersättning till en gymnasieelev kan ansöka till och med söndag 31 januari för ersättning gällande 2020.

Ersättningsnivåer och villkor är fortsatt samma. men för att få kostnadsersättningen gäller olika förfaranden för högstadieelev och gymnasieelev.

Högstadieelever

Om du tidigare ansökt om denna kostnadsersättning återanvänder vi dina uppgifter för utbetalning av ersättningen för januari och februari. Ersättningen du får är baserat på det beslut om distansundervisning och antal dagar per årskurs som beslutats i barn- och utbildningsnämnden.


Om du missat att ansöka tidigare kan du ansöka via vår e-tjänst för ersättning av skolmat till högstadieelev till och med söndag den 31 januari » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gymnasieelever

Vi har tidigare informerat om att vi återanvänder tidigare inkomna ansökningar för ny utbetalning av ersättningen under 2021. Detta behöver vi nu ändra på. Det är upp till varje skola att avgöra i vilken utsträckning distansundervisning ska bedrivas, därför kan vi inte längre på förhand bedöma ersättningens storlek. Vi återkommer snarast möjligt med information hur du lämnar in en ny ansökan för kostnadsersättning av skolmat för gymnasieelever för januari och februari.


Sista dag att ansöka om ersättning för november och december 2020 är på söndag den 31 januari. Utbetalningen av denna ersättning sker i februari.


För att få pengarna utbetalt måste din vårdnadshavare skicka in dina uppgifter till oss snarast möjligt. Om du redan har fyllt 18 år måste du ansöka själv. Fyll i e-tjänsten och signerar med BankID. Uppgifter som vi behöver få utöver elevens namn och personnummer är: vårdnadshavares namn, personnummer, bank, clearing- och kontonummer. Har du (över 18 år) eller dina vårdnadshavare inte BankID? Kontakta oss, så löser vi det tillsammans!


Ansök nu via vår e-tjänst för ersättning av skolmat till gymnasieelever » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Uppdaterad: