Tillbaka till startsidan

Du är här:

Aktivitetshus Hammarlind

Nu har vi hittat namnet till vår nya träffpunkt för äldre! Aktivitetshus Hammarlind ligger vid torget i Svenljunga tätort. Just nu renoveras byggnaden och vi förbereder eventuella aktiviteter. Vi planerar i dagsläget inte för ett specifikt öppningsdatum, vi avvaktar tills det är möjIigt utan risk för smittspridning.

Ett stort tack till alla som deltog i namntävlingen. Till slut var det inte ett enskilt namnförslag utan två motiveringar som övertygade oss. Vinnarna har blivit kontaktade.


Vi valde namnet Aktivitetshus Hammarlind för att både tydligt visa att det här kommer finnas en livlig träffpunkt fylld med olika typer av aktiviteter, och för att referera till platsens historia. Aktivitetshuset Hammarlind kommer snart finnas i byggnaden på Torggatan 9 (senast fanns här butiken Zeb och Sofi). Här fanns en gång i tiden familjen Hammarlinds fastighet och gästgiveri. Familjen Hammarlind skänkte marken och hela sitt husgeråd till kommunen som donation. Vi undersöker nu möjligheterna att kunna använda några av de saker som skänktes då samt ställa ut andra ting ur samlingen och visa upp deras historia.


Målet för Aktivitetshus Hammarlind är att skapa en levande träffpunkt där alla kan bidra till aktiviteterna.

Kontakt

Uppdaterad: