Tillbaka till startsidan

Du är här:

Ersättning skollunch gymnasieelever

Nu kan gymnasieelever som under november och december pluggat på distans få kostnadsersättning för sin skollunch. Ansök senast 30 december via vår e-tjänst.

Mat är viktigt för att orka med att plugga, även på distans. Därför har vi beslutat att du ska få ersättning för de måltider som du vanligtvis äter i skolan. När du nu istället äter lunch hemma ökar familjens kostnader i vardagen. Vi vill därför bidra till att underlätta för er och ge er möjlighet att använda pengarna till den mat som du mår bäst av och som finns lättillgänglig i din närhet.

Ansök om ersättning för skollunch

Du kan endast få ersättningen om du är folkbokförd i vår kommun och har en aktiv gymnasieplats (oberoende av i vilken kommun din gymnasieskola finns). Om du får ersättning från skolan du studerar på har du inte rätt till ersättning från oss.

 

Endast en vårdnadshavare per barn kan ansöka, och barnet måste vara folkbokförd på samma adress.

 

Du får ersättning för de veckor som distansundervisning sker under november-december 2020, och som du inte får mat i skolan. Du får 175 kronor per vecka (35 kronor/dag).

 

För att få pengarna utbetalt måste din vårdnadshavare skicka in dina uppgifter till oss snarast möjligt. Om du redan har fyllt 18 år måste du ansöka själv.

 

Sista dag för ansökan är den 30 december. Utbetalning sker i januari, men vi kan inte meddela exakt tidpunkt.

 

Fyll i e-tjänsten och signerar med ert BankID. Uppgifter som vi behöver få utöver ditt namn och personnummer är: din vårdnadshavares namn, personnummer, bank, clearing- och kontonummer.

Har du (över 18 år) eller dina vårdnadshavare inte BankID? Kontakta oss, så löser vi det tillsammans!

 

Ansök nu via vår e-tjänst »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Uppdaterad: