Tillbaka till startsidan

Du är här:

Ersättning för mat till högstadiet

Mat är viktigt för att orka med att plugga, även på distans. Därför har vi beslutat att vårdnadshavare får ersättning för de måltider som eleven vanligtvis äter i skolan. Vårdnadshavare ansöker om pengarna via e-tjänst.

När eleven nu istället äter lunch hemma ökar familjens kostnader i vardagen. Vi vill därför bidra till att underlätta för vårdnadshavare och elever genom att ge er möjlighet att använda pengarna till den mat som ni mår bäst av och som finns lättillgänglig i eran närhet.


Du kan endast få ersättningen om ditt barn är registrerad på vår högstadieskola. Endast en vårdnadshavare per barn kan ansöka, och barnet måste vara folkbokförd på samma adress.

Ansök om ersättning för skollunch

Du får ersättning för de veckor som distansundervisning sker under november-december 2020 och som eleven inte får mat i skolan. Du får 175 kronor per vecka (35 kronor/dag).

 

För att få pengarna utbetalda måste du som vårdnadshavare skicka in dina uppgifter till oss snarast möjligt. Utbetalning sker så snart som möjligt. Vi kan på förhand inte meddela exakt tidpunkt.

 

Ansökan sker via vår e-tjänst » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Du som är vårdnadshavare fyller i e-tjänsten och signerar med ditt BankID. Uppgifter som vi behöver få utöver elevens namn och personnummer är: vårdnadshavares namn, kontaktuppgifter, personnummer, bank, clearing- och kontonummer.

 

Saknar du BankID? Kontakta oss, så löser vi det tillsammans!

Kontakt

Uppdaterad: