Tillbaka till startsidan

Du är här:

Livsviktiga snack - digital föreläsning

Välkommen till den digitala föreläsningen Livsviktiga snack. Rusta ditt barn för livet, genom att prata. En föreläsning för föräldrar och andra viktiga vuxna med barn i åldern 9- 12 år. Föreläsningen sker den 7 december klockan 18.00 via Teams.

boken Livsviktiga snack

Suicide Zero i samarbete med Svenljunga kommun bjuder in till en digital föreläsning där vi pratar om vad som händer i kroppen och knoppen för barn i åldern om 9-12, om riskfaktorer och friskfaktorer och om hur föräldrar, lärare och elevhälsa kan arbeta tillsammans för att rusta barnen för livet. Vi visar på enkla övningar att göra och vägar att få hjälp om situationen är svår. Föreläsare är Anna Sundkvist Kräutner från Suicide Zero.

 

Forskningen visar väldigt tydligt att förmågan att kunna uttrycka hur man mår och känner, tillsammans med en god relation till en förälder eller annan närstående vuxen, är en av de viktigaste skyddsfaktorerna som finns i livet – faktiskt för allt från att hoppa av skolan till depression och självmord.

- ur boken Livsviktiga Snack som har skickats ut till hushåll med en 9-åring. Har du inte fått boken kan du ladda ner den på livsviktigasnack.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Föreläsningen är cirka en timme och därefter finns tid för frågor. Praktisk information om föreläsningen och om hur du använder Teams skickar vi till din e-post när du anmält dig. Har du inte Teams-appen går det även bra att använda Google Crome eller Microsoft Edge.

 

Begränsat antal platser, anmäl dig snarast.

Anmälan
Anmälan


Kontakt

Uppdaterad: