Tillbaka till startsidan

Du är här:

Pride-vecka i Svenljunga och Tranemo

Tillsammans med Tranemo kommun och RFSL Sjuhärad anordnar vi denna vecka Pride. Från måndag den 5 oktober till lördag den 10 oktober sätter vi gemensamt fokus på frågor kring mänskliga rättigheter tillsammans med HBTQI*-personer och lokala aktörer. 

Pride-veckan är ett sätt för oss att aktivt arbeta mot rasism, homofobi, transfobi och diskriminering - en del av ett långt och stort arbete för alla människors rätt att vara den de är.


Denna Pride-vecka är en festival, en manifestation som lyfter frågorna kring dels HBTQI, mänskliga rättigheter och lokalt arbete och dels aktiv antirasism. Med Tranemo pride vill vi ta ytterligare steg mot ett reellt och värdefullt arbete med HBTQI-frågor i Tranemo och Svenljunga, året runt.

Tranemo pride 2020 tar bland annat plats i Tranemo, Dalstorp, Sjötofta, Limmared, Grimsås, Länghem, Ambjörnarp och Svenljunga - kampen för lika rättigheter känner inga gränser.

Tranemo Pride vill lyfta frågor kring HBTQI ur ett intersektionellt perspektiv på olika platser och tillsammans med många lokala aktörer. Vi vill arrangera med utgångspunkt i perspektiv kring diskriminering baserat på normer i stort och titta på hur normer kring geografi, bakgrund, språk, hudfärg, funktionalitet, yrke och fritidsaktiviteter tar sig uttryck och begränsar människor.


Hela programmet och anmälan hittar du på facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Program i Svenljunga

Tisdag 6 oktober

klockan 19.00 - OBS fullbokat

Vi bjuder dig på biljett till biofilmen Min pappa Marianne,
Teaterbiografen Svenljunga

Onsdag 7 oktober

klockan 18.00-20.00

Politik och protester: Sakpolitiskt samtal med kommunpolitiker och allmänhet,

Teaterbiografen Svenljunga

Livesändning på youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hela veckan

  • Utställning: Det har hänt - nedslag i HBTQI-historien 1869-2020 på Svenljunga Bibliotek
  • Utställning: LGBT Free Zones project - utställning om Polen och hotet mot demokrati och mänskliga rättigheter i skyltfönstren på framtida aktivitetshuset (gamla Zeb & Sofi, Torggatan 9, Svenljunga)
  • Film: Hälsningar från kommuninvånare "Pride är viktigt för att..." finnas att se i sociala medier och på kommunhuset
  • Tipspromenad: Walk With Pride - historia, kunskap och porträtt olika platser i Tranemo och Svenljunga, karta finns på Svenljunga bibliotek

Mer om Tranemo Pride

Tranemo Pride drivs av RFSL Sjuhärad i samarbete med många. Stina Nilss är projektledare och arbetar ideellt med festivalen. I projektgruppens kärna finns representanter från skola, studieförbund samt kommunens fritidsverksamheter, folkhälsoarbete och kulturverksamheter.


Kontakt: Stina Nilss, RFSL Sjuhärad stina@sjuharad.rfsl.se

Programmet är ett samarbete mellan: RSFL Sjuhärad, idrottsföreningar, skolor, kulturföreningar, konstnärer, aktivister, civilsamhälle och Studieförbundet Vuxenskolan, ABF Sjuhärad, Svenljunga och Tranemo kommun.


* HBTQI står för homosexuella, bisexuella, transpersoner, queera och intersexpersoner.

Kontakt

Uppdaterad: