Tillbaka till startsidan

Du är här:

Besök till vård- och omsorgsboenden

Vaccinationen är i full gång vilket gör att restriktioner lättar och vi kan röra oss friare. Men pandemin är inte över och det är fortfarande viktigt att vi håller avstånd och följer de allmänna råd och rekommendationer som finns. På denna sida har vi samlat information om besöksmöjligheter på våra vård- och omsorgsboenden.

Den som bor på särskilt boende bestämmer när hen vill ha besök. Tänk på att visa extra hänsyn och tänk efter hur viktigt besöket är för den boende. Det kanske kan räcka med en person som kommer på besök. Tänk efter om det finns alternativ till besök inomhus - exempelvis om ni kan träffas och njuta av vädret utomhus. Du kan som vanligt alltid ringa din anhörig eller boka in ett videosamtal. Detta är ett bra alternativ om du har symptom eller träffat någon med symptom.

Välkommen på besök

Njut av ditt besök hos din anhörig - men följ våra instruktioner. Tack för att du håller avstånd, och håller dig till rekommendationerna.


Eftersom det är fler än bara din anhörig eller vän som bor på våra vård- och omsorgsboenden är det viktigt att du respekterar att inte alla vill ha besök. För att respektera alla boendes önskemål och minska risken för smittor är det bra om du håller dig till följande innan och under hela ditt besök:


  • Håll avstånd.
  • Stanna hemma om du har symptom.
  • Om du varit sjuk eller haft symptom - stanna hemma 2 dygn utan symtom innan du kommer på besök! Detta för att vara säker att du är frisk och inte för vidare en smitta.
  • Tvätta händerna - tvättmöjlighet och handsprit finns.
  • Vid besök inomhus, använd gärna våra särskilt avsatta besöksplatser.
  • Låna gärna visir eller munskydd till ansiktet av oss, detta är det bästa skyddet för din anhörig och andra boenden.
  • Kroppskontakt är viktigt - om ni absolut måste kramas, se till att ändå minska risken genom att exempelvis vända bort huvudet.
  • Kom helst inte i grupp, utan en eller två personer per besök.


Inför ditt besök

När du ska besöka någon som bor på ett av våra vård- och omsorgsboenden tänk på detta:


  • Du anmäler ditt besök till respektive avdelning innan du kommer. Du går då direkt in till din anhöriges lägenhet. Det är väldigt viktigt att du håller avstånd till både andra som bor här och till personalen både på väg till och från lägenheten! Du ska tvätta dina händer i minst 20 sekunder innan du kommer in till avdelningen. Du använder handsprit direkt när du kommer in i lägenheten, och spritar dina händer innan du lämnar lägenheten.


Korttidsenheten på Klockaregården är undantagen från ovanstående, kontakta avdelningens personal för information om din anhörig.

Kontakt

Uppdaterad: