Tillbaka till startsidan

Du är här:

Vi sätter upp bommar på Moga Returen

Från och med onsdag 1 juli använder vi bommar vid entrén till Moga Returen. De håller koll på vem som får köra in och hur många som är inne på anläggningen samtidigt.

Så här fungerar bomsystemet

Du scannar ett körkort eller Returkort vid infartsbommen för att bli insläppt på Moga Returen. Kör sakta mot bommen vid utfarten, den öppnas automatiskt.

 

Tänkt på! Gå eller cykla aldrig under bommen. Den känner bara av större fordon och kan därför gå ner och orsaka olycka.

 

För dig som privatperson

Det enda du som är skriven i kommunen eller äger en fastighet i kommunen behöver är ditt körkort. Du scannar körkortet och släpps in genom bommen. Du har fortfarande fria besök.

 

Om du ska ha tillgång till Moga Returen men inte är skriven i kommunen eller står som ägare på fastigheten, till exempel om du arrenderar, ska du höra av dig till kundtjänst så hjälper vi dig.

 

För dig som saknar körkort eller har utländskt personnummer

Om du saknar körkort, har ett utländskt personnummer eller ska lämna avfall från ett dödsbo behöver du beställa ett Returkort. Kortet beställer du genom att ringa kundtjänst. Du scannar kortet och släpps in.

 

För företag

Alla företag som ska lämna avfall på Moga Returen behöver beställa ett Returkort. Kortet beställer du genom att ringa eller mejla kundtjänst. Kortet skickar vi till dig med post. Första kortet är gratis. Om du behöver fler kort kostar det 100 kronor inkl. moms per kort.

 

Varje besök på Moga Returen kostar 315 kronor inkl. moms . Via kortet registreras era besök
och ni blir debiterade på nästa faktura. Du måste godkänna fakturering på skärmen.

 

Så här scannar du kortet

Innan bommen sitter en scanner, som på bilden nedan. Du för in kortet där det står ”ID-kort scanner”. Bommen öppnas och du kan köra in.

 

Vi finns på plats för att hjälpa dig den första tiden. Om du behöver hjälp men inte kan se oss kan du trycka på den gula knappen så kommer vi.

 

 

Kontakt

Uppdaterad: