Tillbaka till startsidan

Du är här:

Bättre resultat i skolan

Vi har som mål att höja våra elevers resultat och att fler ska gå ut högstadiet med inte bara fullständiga utan bra betyg. Detta har vi kämpat med de senaste åren. Med glädje kan vi meddela att vi i år har de högsta genomsnittsvärden på länge!

En stor eloge till all vår skolpersonal som gör sitt yttersta för att eleverna ska få en så bra grund som möjligt för att bygga sin framtid på. Vi hälsar också bra jobbat till alla våra elever. Njut nu av sommarlovet.

Genomsnittliga resultat i siffror

Det genomsnittliga meritvärdet har ökat från 190 år 2018 till 209 detta år. Genomsnittet för flickorna i högstadiet är 233 av det maximala meritvärdet på 340. Andelen elever som uppnått kunskapskraven i alla ämnen i årskurs 9 har sedan 2017 ökat med 10%. Framförallt är det beaktansvärt att gymnasiebehörigheten har ökat betydande - med en ökning på 25% från förra året gällande behörigheten till yrkesprogram. Vilket leder till att över 85% av eleverna är behöriga till yrkesprogrammen på gymnasiet, och över 80% är behöriga till de högskolestudieförberedande programmen.

Kontakt

Uppdaterad: