Tillbaka till startsidan

Du är här:

Upptäck din omgivning

Undvik onödiga resor. Det är en av Folkhälsomyndighetens uppmaningar, samtidigt uppmanar de också till att röra på sig och spendera tid utomhus. Därför har vi några tips på vad du kan upptäcka och göra i Svenljunga.

en skog, solen lyser igenom träden och det är dag. 

Moga Fritid - en oas av aktiviteter

Vår simhall är öppen, med lite ändrade öppettider. Välkommen att simma och bada bastu om du är symptomfri.

Men Moga Fritid är så mycket mer än en simhall! Det är en hel anläggning av friskvårdsaktiviteter. Sprinta på löpbanan, testa skateparken, promenera eller jogga på skogslederna - eller utmana din familj på en runda frisbee-golf! Du lånar utrustningen i receptionen på Moga Fritid och sedan beger ni er ut på en härlig aktivitet i skogen som passar alla åldrar. Ta gärna med en picknick att njuta av utomhus eller besök caféet på Moga Fritid.

Vandra och cykla

Vare sig du njuter av en lugn promenad, en utmanande joggingrunda eller en fartfylld cykeltur - du hittar rätt led i vår kommun. I Svenljunga tätort kan du bege dig ut på Texasleden. Du kan välja mellan 5 eller 8 kilometer som mestadels går genom skog. Dessutom finns Hälsans Stig, som leder mitt genom vår centralort och längs med Ätran där det finns flera picknickbord och bänkar med utsikt. I Håcksvik kan du gå eller springa på Bondemilen. I Hillared finns 19 kilometer långa leden Såken Runt. I Holsljunga kan du besöka Gräne Gruva och ta en promenad på de tillgänglighetsanpassade stigarna. I Roasjö finns flera vandringsleder som är 5 och 10 kilometer långa. Genom Kindaholm går Pilgrimsleden, varje delsträcka bjuder på en unik upplevelse. I Örsås bjuder två kilometer långa Röstorps Kulturstig på en lättvandrad led med flera rastmöjligheter och möjligheten att lära sig om järnåldersböndernas boplatser, gravar och 1800-talets torpställen.

Läs mer om dessa och fler vandrings- och cykelleder på www.svenljungatranemo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i vår Outdoor broschyr som du kan ladda ner eller hämta på kommunhuset eller biblioteket.

Njut av lugnet vid vatten

Lär känna våra sjöar och vattendrag! Här kan du koppla av när du paddlar och fiskar. Kanoter kan du hyra i exempelvis Hillared och Kalv. Fiskekort köper du på biblioteket.

Allt om fiske och paddling finns på www.svenljungatranemo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

.

Uppdaterad: